için kaldı

Cüneyt Kaşeler yazdı: Deprem

Galatasaray'ın Kadıköy'de 20 yıllık aradan sonra kazandığı maç sonrası Gaste24 yazarı Cüneyt Keşeler bir yazı kaleme aldı.

GASTE24 GASTE24
Cüneyt Kaşeler yazdı: Deprem

Yanal Gustavo ve Emre yokluğunda Tolgay'ı tercih etmişti. Hasan Ali sol bek Tolga ve Dirar kanatlarda başlatarak orta sahada fiziksel üstünlüğü eline almayı ve aynı zamanda da kanatları da ele geçirmeyi planlamıştı. Buna mukabil Terim ise orta sahada Serri-Ömer-Belhanda sol kanatta Saracci-Onyekuru tercih etmişti. Sağ kanat klasik ikilide idi. Ozellikle ilk 15 dakika GS Çok rahat oyun kurup Onyekuru ile savunma arkasına Çok etkili sızdı. 3 net pozisyonu gole çeviremedi. Fenerbahçe'de ise alan paylaşımında ciddi sorunlar vardı. Gustavo ile oynamaya alışmış takım ile Tolgay arasındaki anlaşmazlıklar nedeni ile FB ne oyun kurabildi ne de topun arkasına doğru geçebildi. Orta sahadan destek gelmeyince Kruse ve Vedat savunma arasında kayboldu. Fenerbahçe ilk yarı boyunca en organize geldigi anda ilk Kruse-Vedat paslasmasında penaltı ile golü buldu. Golden sonra GS tekrardan üstünlüğü aldı arka arkaya kazandığı duran toplardan pozisyonlar buldu. ve golü de duran topta savunmanın adam paylaşım hatasından yararlanan Donk ile buldu. İlk yarıda Tolgay ve Hasan Ali'nin etkisiz oyunu Fenerbahçe'nin kötü oyununda etkendi. Galatasaray ise dogru oyun plani ile ilk yarının iyi tarafıydı. 

Ikinci yarı ayni 11 ile başladı iki takim da

İkinci yarının ilk 15 dakikası ise Fenerbahçe daha etkin olan takımdı. Ozellikle Tolgay-Deniz değişikliği doğru bir değişiklik olarak gözüktü. Ancak FB'nin topla çıkışlarında doğru alan kapatan GS'in bu plani ile önce Belhanda ile golü kaçıran GS, Onyekuru ile kazandığı penaltı ile maçı bitirdi aslinda. Ozellikle Mehmet'in iki şutu olsa da GS psikolojik olarak maçı kazanmıştı. Üçüncü gol malumun ilami oldu.

Fenerbahçe icin ilk iki sira iddası bitti denilebilir. 6 stoper alip Serdar'in yanına bir stoper koyamayan, mac plani yanlis olan FB mağlubiyeti hak etti. İlk yarı kadro dışı kalan Ekici maçın son bölümünde yıldız oluyorsa düşünmek lazım. Ferdi, Zajc'dan faydalanmamak Fallette'i alıp oynatmamak çok sorgulanır. 

GS ise doğru oyun plani ve bu sefer kırılma anlarında şanslı olarak galibiyeti aldı. Muslera, Donk, Serri çok kaçırsa da Onyekuru ve en kritik penaltıyı atan Falcao akılda kalanlar.

Fenerbahçe için geçen hafta fay hattinda enerji birikti demistik ve beklenen deprem bu hafta oldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER