için kaldı

Doğu Perinçek: Devletin görevi bunları temizlemektir

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son günlerde yaşanan terör saldırıları karşısında Türk askerinin vatan mücadelesi verdiğini söyleyerek "Devletin görevi bunları temizlemektir" dedi.

F5HABER F5HABER
Doğu Perinçek:  Devletin görevi bunları temizlemektir

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son günlerde yaşanan terör saldırıları karşısında Türk askerinin vatan mücadelesi verdiğini söyleyerek "Devletin görevi bunları temizlemektir" dedi.

Ayvalık'ın dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı'da, Çavdar Otel'de memur sendikaları temsilcileriyle bir araya gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, burada yaptığı açıklamada hiç kimsenin kendi ülkesinde başka bir silahlı gücü kabul edemeyeceğini söyledi. Kürtçülük bayrağı altındaki silahlı gücün yol kesip haraç topladığını söyleyen ve bunun kabul edilemeyeceğini belirten Doğu Perinçek, şunları söyledi:

"Bunlar belediyeleri ele geçirecekler, bu belediyelerin üzerinden devletçikler oluşturmaya başlayacaklar, bunu kim kabul edebilir? Devletin görevi bunları temizlemektir. Onun için; 'silahlar susmuşken bu yapılır mı?' gibi sözler yanlıştır. 4 Temmuz'da silahlı kuvvetlerin başlattığı harekat, bu ülkenin yaşaması için zorunlu ve hatta gecikmiş bir harekattır. Buna karşı çıkarak; ne vatan, ne bağımsızlık, ne halk korunabilir, ne de millet olunabilir. Bu yüzden de bu savaş bir vatan mücadelesi ve bunu yapmak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görevidir, borcudur."

Türkiye'de bölücü terör örgütüne karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin canla başla görevini yaptığına işaret eden Perinçek, "Amerikan kaynaklarına bakıyoruz. Dün Newyork Times gazetesinde bir yazı çıktı. CFR denilen Amerika'nın çekirdek hükümetine ait bir yayın organında bir başka yazı çıktı. Bunlar tüm bunları Amerika ile Türkiye arasında dolaylı bir savaş olarak görüyorlar" diye konuştu.

(DHA - Tuncel YILMAZ)
SONRAKİ HABER