Rusya’ya göre göç yokmuş!

Esad rejimi ile birlikte İdlib’de yerleşim yerlerini bombalayan Rusya, Türkiye sınırına büyük bir yığılma olmadığını öne sürdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya’ya göre göç yokmuş!

Şam’da faaliyet gösteren Rusya Savunma Bakanlığı Koordinasyon Merkezi, Türkiye’nin İdlib bölgesine askeri yığınak yaptığı ve İdlib bölgesindeki sivil halkın militanların elinde rehin olarak tutulduğu iddiasını ortaya attı. Rusya Koordinasyon Merkezi komutanı Amiral Oleg Juravlev, “İdlib’in doğusunda Suriye hükümet kuvvetlerinin teröristlerle mücadelesi neticesinde yüz binlerce sivilin Türkiye istikametinde yollara düştüğü de gerçekleri yansıtmıyor. 1 milyon insanın kaçışını belgeleyen hiçbir kanıt bulunmuyor” dedi.

369

Esad rejimi ve Rusya tarafından İdlib ile Hama bölgelerinde sivillere yönelik saldırılarda, ocak ayından bugüne kadar 369 kişi yaşamını yitirdi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de İdlib’de ‘derhal ateşkes’ çağrısında bulunarak, “Suriye’deki insan ürünü kâbus artık durmalı” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER