Microsoft, Bethesda’yı 7.5 milyar dolara satın aldı

Microsoft, The Elder Scrolls, Fallout, Doom gibi oyunlarla tanınan oyun stüdyosu Bethesda’yı ve bağlı olduğu üst oluşum ZeniMax Media’yı bünyesine kattı. Şirket, açıklamasında “Bethesda’nın oyunları, oyuncuların kalbinde her zaman özel bir yere sahip olmuştur” ifadelerini kullandı.

POSTA POSTA
Microsoft, Bethesda’yı 7.5 milyar dolara satın aldı

Xbox Series X konsolunu çok yakında piyasaya sürmeye hazırlanan Microsoft, popüler oyun şirketi Bethesda'nın ana şirketi olan ZeniMax Media'yı 7.5 milyar dolara satın aldığını duyurdu.

Bu satın almayla birlikte, Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ve Roundhouse Studios, Microsoft ailesine katılmış oldu. Böylece Microsoft’un sahip olduğu oyun stüdyosu sayısı 15’ten 24’e çıktı.

Microsoft, bu satın alımla birlikte The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake gibi dünyaca ünlü oyunları Xbox’a kazandırmış oldu. Aynı zamanda yapılan açıklamaya göre, ZeniMax Media çatısındaki bütün oyunlar Game Pass kütüphanesine eklenecek.

Yeni çıkacak olan The Elder Scrolls 6, Starfield gibi yapımlar da Game Pass kütüphanesine eklenerek oyunculara sunulacak.

Microsoft’un, Kasım ayı içerisinde yeni oyun konsolları ‘Xbox Series X’ ve ‘Xbox Series S’i görücüye çıkarması bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER