12 muhalif grup birleşti Halep'te ilerleyiş sürüyor:

Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Cevizci, Halep'te en güçlü 12 muhalif grubun "Ensarül Şeriya" adı altında ortak operasyon merkezi kurduğunu söyledi

F5HABER F5HABER
12 muhalif grup birleşti Halep'te ilerleyiş sürüyor:

Dün operasyona başlayan muhalifler ilerleyişini sürdürüyor. Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Cevizci, Halep'te en güçlü 12 muhalif grubun "Ensarül Şeriya" adı altında ortak operasyon merkezi kurduğunu söyledi

Halep'e kapsamlı operasyon başlatan Suriyeli muhalif gruplar, kentin batısında bulunan stratejik öneme sahip ve Esed rejiminin silah onarımı, üretimi ve depolaması için kullandığı Bilimsel Araştırma Merkezi'ni ele geçirdiğini duyurdu. ‘Halep Fethi' adı verilen operasyon odasına bağlı silahlı grupların bölgeye düzenlediği yoğun bombardımanın ardından merkez
ele geçirildi.

Bilimsel Araştırma Merkezi, Yeni Halep ile Halep'in batısını tutan ilk askeri savunma hattı üzerinde yer alıyor. Muhaliflerin merkezi ele geçirmesiyle rejimin Halep'te ilk savunma hattını düşürmüş oldu. Halep operasyonları ‘Halep Fethi' operasyonuna katılan muhalif grupların haricinde, Ensar Eş Şeria (Şeriatın Yardımcıları) adlı başka bir ortak operasyon odası da aynı amaçla Halep'e saldırıyor.

Bu grupta Nusra Cephesi, Ahraru Şam, Ensar Din, Fevc Evvel, Liva Sultan Murad, Ensar Hilafe, Ebu Amara gibi muhalif gruplardan oluşan 4500 savaşçı var. Ortak operasyon odası adına açıklama yapan Ebu İbrahim Selame, saldırının amacını 'Halep'te katledilen Suriyeli sivillerin intikamını almak' ve 'Esed rejimini Halep'ten tamamen çıkarmak' olarak açıklamıştı.

Perşembe akşamı başlayan saldırılarda ilk hedef olarak rejimin kontrolünde bulunan askeri mevziler, orta ve uzun menzilli silahlarla vuruldu. Zehra bölgesinde bulunan Topçu Okulu vurulan ilk hedefler arasındaydı. Muhalifler saldırılar sonucunda 10 rejim askerinin öldürüldüğünü ve 30'dan fazlasının da yaralandığını söylemişti.

12 MUHALİF GRUP ESAD'A KARŞI BİRLEŞTİ
Öte yandan Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralarında Türkmenler de bulunan muhaliflerin Halep'i, Esad rejiminin elinden tamamen almak üzere harekete geçtiğini belirtti.
Bu kapsamda muhaliflerin Halep'te operasyon başlattığını hatırlatan Cevizci, "Halep'teki güçlü muhalif gruplar, 'Ensarül Şeriya' adı altında ortak operasyon merkezi kurdu. Esad'a karşı güçlerini birleştiren 12 muhalif grup, Halep'in kontrolünün Özgür Suriye Ordusu'na geçmesi için bir araya geldi" dedi.

Cevizci, merkezin, Halep'i Esad'in işgalinden kurtarmayı ve daha sonra da yönetmeyi amaçladığını dile getirdi.
Muhalifler arasında sağlanacak birliğin Suriye'nin istikrarı açısından çok önemli olduğuna işaret eden Cevizci, şöyle konuştu:

"Bu operasyon merkezinde Türkmenlerden oluşan Sultan Murat Tugayı da bulunmaktadır. Bunun dışında El Nüsra, Ahraru Şam, Ensarul Din Cephesi, İslam Mücahitleri Hareketi, Fecri Hilafet, Tevhit ve Cihat Tugayı, Cündullah, Miyad Tugayı, Sahabe Tugayı, Enseral Hilafe ve Ebül Ammara Birlikleri yer alıyor."

Cevizci, muhalif grupların birleşmelerinin ardından dün Esed güçlerini kentten tamamen temizlemek üzere başlatılan operasyonun ise sürdüğünü söyledi.
Halep'te Esed rejime ait topçu okulunun ele geçirilmesine yönelik ciddi bir saldırı başlatıldığını anlatan Cevizci, "Şu anda operasyon bu bölgede yoğunlaşmış durumda. İnşallah Halep'ten güzel haberler alacağız" diye konuştu.

SONRAKİ HABER