Saldırıya karşı tetikte bekliyorlar

İsrail ordusu, Lübnan sınırındaki HaGoşrim Kibbutz'u (yerleşim birimi) yakınlarındaki askeri birliklerini ve tanklarını konumlandırmış durumda. Sınırdaki askerler olası bir saldırıya karşı hazır bekletiliyor.

F5HABER F5HABER
Saldırıya karşı tetikte bekliyorlar

İsrail'in kuzey sınırında olası bir Hizbullah saldırısına yönelik gergin bekleyiş sürüyor. Lübnan sınırına kısa mesafede bulunan HaGoşrim yerleşim birimi çevresinde mevzilenen İsrail askerleri ve tankları ise her an hazır bekletiliyor.

Türkiye'den 1948'de bölgeye göç eden Yahudilerin kurduğu HaGoşrim İsrail'de Kibbutz adı verilen ilk yerleşim birimleri arasında yer alıyor.

Lübnan'ın İsrail'in işgali altındaki güney sınır bölgesi Şebaa Çiftlikleri'nde devriye gezen İsrail askeri aracına Hizbullah tarafından yapılan tanksavar füze saldırısı sonrası, İsrail de güney Lübnan'daki çeşitli sınır noktalarına topçu ateşi açmış, saldırıda 1 BM Barış Gücü (UNIFIL) askeri ölmüştü.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, saldırıda 2 İsrail askerinin öldüğünü, 7'sinin de yaralandığını açıklamış, Hizbullah da bu saldırıyla, İsrail'in, Suriye'nin Kuneytra kentinde Hizbullah konvoyuna düzenlediği saldırıya misillemede bulunduğunu duyurmuştu.

SONRAKİ HABER