için kaldı

Otele saldırı: 7 ölü

Mali'nin Sevare şehrinde bir otele yapılan silahlı saldırı sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 5 yabancı uyruklu kişi kurtarıldı.

F5HABER F5HABER
Otele saldırı: 7 ölü

Mali'nin Sevare şehrinde bir otele yapılan silahlı saldırı sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 5 yabancı uyruklu kişi kurtarıldı.

Askeri yetkililer Mali'de otele düzenlenen silahlı saldırıda 5'i yabancı uyruklu olmak üzere pek çok rehinenin özgürlüğüne kavuştuğunu belirterek karşılıklı çatışmalarda 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Askeri yetkililer halen rehinelerin bulunduğunu kaydederek, ayrıntılı bilgi vermedi. Edinilen bilgiye göre askeri güçler tarafından kurtarılan 5'i yabancı uyruklu pek çok rehine başkent Bamako'ya getirildi.

Hükümet yetkilileri, çoğunlukla yabancı uyruklu vatandaşların ve askerlerin kaldığı otele Cuma sabah saatlerinde saldırı düzenlendiğini bildirdi. Yetkililer, Mali Askeri Kuvvetleri'nin otelin bulunduğu alanı çevrelediğini fakat rehinelerin otelde bulunmasının saldırganlara müdahale edilmesini engellediğini söyledi. Hükümet yetkilileri otelde rehin alınanların sayısının bilinmediğini ekledi.

Mali hükümeti, saldırganlarla girilen çatışmalarda Mali askeri güçlerinden 5, isyancılardan 2 kişinin öldüğünü kaydetti. Yetkililer, saldırıyla bağlantısı olabileceği düşünülen 7 şüphelinin de tutuklandığını ekledi. Saldırganlar ve askeri güçler arasındaki çatışmaların bu sabaha kadar sürdüğünü belirten yetkililer, püskürtülen saldırganların otele çekildiğini ekledi.

BİR REHİNE KAÇMAYI BAŞARDI

Rehin alınanlardan bir Ukrayna vatandaşı otelden kaçmayı başardı. Kaçan şahıs otelde 10 rehinenin ve 10 silahlı saldırganın bulunduğunu, kaçmaya çalışmadan önce kendisinin iki silahlı saldırgan tarafından bir odada kapalı tutulduğunu açıkladı.

(İHA)

SONRAKİ HABER