için kaldı

Eusebıo Da Sılva Ferreıra Vefatının Ardından

F5HABER F5HABER
Eusebıo Da Sılva Ferreıra Vefatının Ardından



Sercan SAPANATAN,İstanbul-DHA

Portekiz ve dünya önemli futbol efsanelerinden Eusebio da Silva Ferreira, dün sabaha karşı kalp durması nedeniyle vefat etmişti.

Mozambik asıllı ve 71 yaşındaki Eusebio Portekiz Milli Takımı'nın ve özellikle Benfica'nın efsaneleri arasında yer alıyordu. Portekiz Futbol Federasyonu tarafından son 50 yılın en iyi futbolcusu olarak seçilen Eusebio, 1960'lı ve 70'lı yıllara damgası vurmuş en önemli oyunculardan biriydi.

Efsane futbolcunun ölümünün ardından futbol dünyasından birçok ünlü isimde Portekizli Eusebio için yorumlar yapıp efsanenin vefatı ile alakalı üzüntülerini belirten açıklamalar yaptı.

Eusebio da Silva Ferreira, kulübü olan Benfica efsane oyuncularının vefatının ardından yaptıkları duyuruda "Onu her zaman hatırlayıp, yeteneklerini ve Benfica'ya yaptığı katkıları hiç unutmayacağız. Eusebio Portekiz futbolu için her zaman örnek olacaktır. Dünya futbolunda adı her zaman saygı ve sevgi ile anılacaktır. Eusebio hayatı futboldu. Benfica'da onun için bir takımdan daha fazlasıydı. Bir aile ve eviydi. Benfica'da onu hiç zaman unutmayacak ve her zaman bu kulüpte bir efsane olarak anılacak" açıklaması yapıldı.

Chelsea'nin Portekizli menajeri Jose Mourinho ise Eusebio'nun vefatının ardından yaptığı açıklamada "Ben onun ölümsüz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Manchester United ve İngiliz Milli takımının eski efsane oyuncularından Sir Bobby Charlton ise Eusebio için "O karşılaştığım en iyi ve özel futbolcuydu, ona karşı oynamak bir ayrıcalıktı" dedi.

FIFA Başkanı Blatter ise Eusebio'nun vefatı ile alakalı attığı tweetde "Eusebio yeri her zaman farklı.Onu hiçbir zaman unutmayacağız" yazdı

Eski Hollanda Milli Takımı yıldızı Ruud Gullit, Eusebio ölümünün ardından yaptığı açıklamada "Çok iyi bir futbolcu aramızdan ayrıldı. Ben Eusebio'ya futbol adına yaptığı tüm katkılar ve güzellikler için teşşekür ediyorum" dedi.

Real Madrid takımının Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ise vatandaşı Eusebio için " O her zaman sonsuz" ifadesini kullandı.

(DHA - Sercan SAPANATAN)
SONRAKİ HABER