Garanti Bankası’nın ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun İstanbul mezunları buluştu

Garanti Bankası'nın 2012 yılında hayata geçirdiği Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesinin İstanbul mezunları, 4 yıl aradan sonra bir araya geldi. Garanti Bankası Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen buluşmayla, İstanbul'daki eğitimlere katılan kadın girişimcilerin yeniden buluşması, potansiyel işbirlikleriyle girişimlerinin güçlendirilmesi ve eğitimlerin ardından gelişimlerinin...

F5HABER F5HABER
Garanti Bankası’nın ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun İstanbul mezunları buluştu

Garanti Bankası'nın 2012 yılında hayata geçirdiği Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesinin İstanbul mezunları, 4 yıl aradan sonra bir araya geldi.

Garanti Bankası Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen buluşmayla, İstanbul'daki eğitimlere katılan kadın girişimcilerin yeniden buluşması, potansiyel işbirlikleriyle girişimlerinin güçlendirilmesi ve eğitimlerin ardından gelişimlerinin takibi amaçlandı. Mezunlar buluşmasının açılış sunumunda konuklara, projenin başlangıcından bugüne kadar izlediği yol, gelişmeler ve gelecek hedeflerinin yanı sıra iller özelinde eğitim sonu değerlendirme istatistikleri aktarıldı. Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, Garanti'nin 10 yıldır kadın girişimcilerin güçlenmesi misyonuyla verdiği tüm destekleri anlatırken, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Demir işletmelerde muhasebe, finans ve vergi yönetiminde dikkat edilmesi gerekenler” konusunda bilgi verdi. Ardından Garanti Ödeme Sistemleri E-ticaret Yönetmeni Çiğdem Can, e-ticaret ile pazarlama ve yeni müşteriye ulaşma yollarını paylaştı.
Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Türkiye gibi gelişen ekonomiler için kadın girişimciliğinin itici güç olduğunu fark ederek 2006 yılında harekete geçen Garanti, girişimci kadınları farklı bir segmentte değerlendiren ilk banka oldu. Kadınları odağa aldığımız ve onları daha da güçlendirmek üzere çıktığımız bu zorlu yolda, 10. yılımızı kutlamaktan gurur duyuyoruz. Kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımızı; finansmana erişim, cesaret, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel alanda yoğunlaştırdık. 10 yıl boyunca hayata geçirdiğimiz projelerle, kadınların ülke ekonomisine ve istihdama kattığı değere yakından şahit olduk.” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'yle 2012'de başlatılan “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” hakkında da bilgi veren Karadere, “Kadın Girişimci Yönetici Okulu projemiz kapsamında il il gezerek, girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi konusunda ücretsiz eğitimler veriyoruz. Katılımcılar, Boğaziçi Üniversitesi'nin akademisyenlerinden; işletme, müşteri ilişkileri, yönetim becerileri, finans ve insan kaynakları gibi konularda yaklaşık 1 ay süreyle eğitim alıyor. Bugüne kadar 17 ilde eğitimi başarıyla tamamlayan 1.500'den fazla kadın girişimciye, BÜYEM tarafından sertifika verildi.” dedi.
Nafiz Karadere, Kadın Girişimci Yönetici Okulu'ndaki eğitimlerin etkisini ölçümleyen çalışmalar yaptıklarını dile getirerek “Eğitimlere katılan girişimcilerin yüzde 76'sı işlerinde büyüme sağlarken yüzde 40'ı yeni iş bağlantıları kurdu, yüzde 84'ü ise diğer kadınları cesaretlendirdi. Eğitim sayesinde ortalama 16 yeni kadın girişimciyle tanışıyor. Daha da önemlisi, eğitime katılan kadınların yüzde 57'si, şirketlerinin cirosunda ortalama yüzde 16 artış olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, İstanbul'da Kadın Girişimci Yönetici Okulu'ndan başarıyla mezun olan girişimcilerimizle yeniden bir araya gelmekten ve potansiyel işbirliklerine aracılık etmekten mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
(DHA - EKONOMİ SERVİSİ)
SONRAKİ HABER