3 Bakan'dan saldırı ile ilgili flaş açıklama!

Ankara'daki patlama ile ilgili 3 Bakan basın açıklaması yaptı.

F5HABER F5HABER
3 Bakan'dan saldırı ile ilgili flaş açıklama!

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tren garı önünde meydana gelen patlamalara ilişkin Başbakanlık Yeni Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok:

Acımız büyük. Sayın Başbakanımız birazdan açıklamalarda bulunacak. Soruşturmalar ve araştırmalar devame ediyor. Emniyet güçlerimiz gerekli çalışmalarını sürdürüyor. Yeni bilgiler geldikçe sizle paylaşacağız.;

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu

Bedeli ağır olan hain bir saldırı ile karşı karşıya geldik. Milletimizin başı sağolsun. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine sabırlar diliyorum. 21 ambulansımız ekipleri ile birlikte vakalara ulaşmıştır. Miting nedeni ile olay yerinde 4 ambulansımız bulunuyordu. İlk müdahaleleri de bu ambulanslardaki ekipler yaptı. Ama olayın büyük oluşundan kaynaklı belki aksamalar olabilir ama dinamik bir ekip çalışması ve müdahale yapılmıştır. Olaydan 15 dakika sonra olay yerindeki ambulans sayımız 56'ya çıktı. Hastanelerimizde 186 hastanemiz yaralı olarak tedavi görüyor. 86 kişi hayatını kaybetti. 28'i ağır 186 yaralı var. Vatandaşlarımızdan asılsız haberlere itibar etmemelerini istirham ediyoruz. Yaralılar hakkında bilgi almak isteyenler ise Alo 184 hattını arayabilirler. Çok ağır bir tablo. Milletimizin başı sağolsun. Hep birlikte teröre karşı göstereceğimiz tutum ile Türkiye üzerindeki büyük oyunları bozacağız.

Adalet Bakanı İpek:

Menfur saldırı nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bmilletimizin başı sağ olsun. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız hemen çalışmaya başladı. 4 Cumhuriyet Başsavcımız 16 savcımız olay yerinde incelemelerde bulundu. Adli Tıp boyutuyle ilgili İstanbul'dan Ankara'ya ekipler sevk ettik. Otopsi işlemlerini tamamlayım hayatını kaybedenleri ailelerine teslim edeceğiz.

SORU CEVAP

*62 hastanelere gelen ölü sayısı. 24 kişi ise hastanelerde hayatını kaybetti.

*Güvenlik zaafiyeti olduğu söyleniyor? İstifa edecek misiniz?


Güvenlik açığıyla ilgili bir şey söz konusu değildir.

*Saldırıyı canlı bomba mı yaptı?

Çalışamalarımıza mani olmaması için açıklama yapmamayı düşünüyoruz.

*Polis vefat etti iddiası...

Vefat eden polisimiz yok. 9 polis yaralı.

SONRAKİ HABER