için kaldı

‘Gergedan Böceği’ için yetkililer harekete geçti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir evin balkonunda görülen ve dünyanın en güçlü böceği olarak nitelendirilen ‘Gergedan Böceği’ için yetkililer harekete geçti.

F5HABER F5HABER
‘Gergedan Böceği’ için yetkililer harekete geçti

İlçede geçtiğimiz gün Esentepe Mahallesi'nde yaşayan Özdil ailesinin evinin balkonunda dünyanın nadir görülen böceklerinden biri bulunmuştu. Yurt dışında yüksek fiyatla satılan böcek türlerinden biri olması sebebiyle koruma altında olan gergedan böceği için yetkililer harekete geçti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkâri Müdürlüğü yetkilileri ilçeye gelerek böceğin bulunduğu eve gittiler. Heyete Yüksekova Belediyesi Veteriner Doktoru Hekim Kaçan da eşlik etti. Burada böceği dikkatli bir şekilde kavanoza koyan yetkililer, böceği aldıklarına dair ev sahibi Adil Özdil'in imzaladığı tutanak tuttular.

Konuyla ilgili konuşan yetkililerden Cengiz Yaya, böceği inceleyeceklerini belirterek, "Şuan gergedan böceği olup olmadığı üzerinde duruyoruz. Pazartesi günü böceği Van'da bulunan Genel Müdürlük laboratuarındaki uzman arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. Böceği inceledikten sonra doğaya bırakacağız" dedi.

SONRAKİ HABER