için kaldı

Görgü tanığı anlattı

Diyarbakır'daki çatışmanın görgü tanığı anlattı: Elçi, vurulduktan sonra yere düştüğü sırada silahını çıkardı, ama kullanamadı.

F5HABER F5HABER
Görgü tanığı anlattı

Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırıda olay yerinde bulunan bir görgü tanığı, çatışmanın, iki kişinin gruba doğru silah sıkarak yaklaşmasıyla başladığını söyledi. Elçi, vurulduktan sonra yere düştüğü sırada elini beline atıp silahını çıkardı, ama kullanamadı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve adının Mehmet olduğunu söyleyen bir görgü tanığı, Al Jazeera'ye olay anını anlattı.



Görgü tanığı, iki kişinin, Balıkçılarbaşı tarafından gruba doğru silah sıkarak yaklaştığını söyledi.
"Tahir Elçi konuşmasını bitirdi, elinde pankart vardı, onu dört ayaklı minaerenin dibine koyarken silah sesi geldi. Balıkçılarbaşı tarafından biri silah sıka sıka bu alana doğru geldi. Arkasında bir kişi daha vardı." Görgü tanığı, bu sırada silah sıkan iki kişinin geldiği yönün tersinden de uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını söyledi. Elçi'nin de bu yönden gelen kurşunla, ensesinden vurulduğunu belirtti.



ELİNİ SİLAHINA GÖTÜRDÜ AMA...
"Bu arada dört ayaklı minarenin arka sokağında bulunan hendekten de uzun namlulu silahla ateş açıldı. Tahir Elçi'nin kafasının arkasından vurulduğunu gördüm. Yere düştü, yere düşerken elini beline götürdü kendi silahını çıkarmak için. Silahını çıkardı ama yere düştü, kullanamadı.
"Kafasını kaldırıp ateş açılan yere doğru bakmaya çalıştı, baktı ve sonra kafası yere düştü. Yüzü gözü kan içindeydi."
"Çatışma 10 dakika kadar sürdü. O sırada kafamızı kaldıramadık."

SONRAKİ HABER