için kaldı

Gülen hakkında yakalama talebi

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, "paralel yapı" soruşturması kapsamında şüpheli Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

F5HABER F5HABER
Gülen hakkında yakalama talebi

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul merkezli "paralel yapı" soruşturması kapsamında, şüpheli Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılması talebini kabul etti.

"Paralel yapı" soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebini değerlendiren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Fethullah Gülen hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Soruşturma kapsamında, şüpheli Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını isteyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talebinde, "Kamuoyunda hizmet hareketi olarak bilinen medya, ekonomi ve bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri olan şüpheli Fethullah Gülen'in, 1998 yılında yurt dışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediğini" belirtmişti.

Talep yazısında, halen Amerika'da yaşadığı belirtilen Gülen'in, "Soruşturma kapsamında suç işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığı ve uzun süreden beri yurt dışında olması nedeni ile kendisine ulaşılmasının mümkün olmadığı" ifade edilmişti.

SONRAKİ HABER