Şanlıurfa'daki deprem haberine jet yalanlama

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde 14:33'te 5.6 büyüklüğündeki deprem haberiyle ilgili açıklamada bulundu.

F5HABER F5HABER
Şanlıurfa'daki deprem haberine jet yalanlama

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde 14:33'te 5.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem bilgisinin, teknik bir arıza sonucunda iletildiğini, bölgede herhangi bir depremin meydana gelmediğini bildirdi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde 14:33'te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bilgisini geçti. Rasatha haberin yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada ise bölgede her hangi bir deprem meydana gelmediğini, bilginin teknik bir arıza sonucunda iletildiğini açıkladı.

VİRANŞEHİR'DE ŞOK
Deprem haberinin hızla yayılmasının ardından ilçede yaşayanların telefonları susmadı. İlçe dışından arayanlar depremle ilgli bilgi almak istedi. Arayanlara depremi hissetmediklerini anlatan ilçe sakinleri büyük şaşkılık yaşadı.

OLAY BU ŞEKİLDE DUYURULMUŞTU

Şanlıurfa Viranşehir'de deprem, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Viranşehir Artır Köyü yakınlarındaki depremin büyüklüğünü 5.6 olarak duyurdu.

Deprem başta Şanlıurfa olmak üzere Ceylanpınar, Siverek, Açkale, Suruç, Birecik, Halfeti ve Bozova'da da hissedildi.
Bölgeden alınan son haberlere göre deprem çok sayıda köyde hasara neden oldu. Yetkililer, depremin yer yüzeyine çok yakında olması nedeniyle yoğun olarak hissedildiğini duyurdu

SONRAKİ HABER