KCK'dan şok çıkış!

PKK'nın çatı örgütü KCK, HDP'li vekillerin de katılımıyla kurulacak seçim hükümeti hakkında bir açıklama yayınladı.

F5HABER F5HABER
KCK'dan şok çıkış!

Açıklama, HDP milletvekillerinin kabinede olmasının, örgütün 1,5 aydır devam eden ve saldırıları içeren tutumunu değiştirmeyeceğini gösteriyor.

Örgütün Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yapılan ve ANF'de yer alan açıklaması şu şekilde;

"AKP hükümetinin Kürt halkının özyönetimlerini kriminalize ederek saldırılarını sürdüreceği anlaşılmaktadır. Bu kurulacak hükümetin bir savaş hükümeti ya da yürütülen saldırı ve savaşa bir kılıf olacağı anlaşılmaktadır. Seçim güvenliğini sağlamak için gönderiliyor denilerek 1990'lı yılların kirli savaşı içinde yer alan Bolu ve Kayseri Komando Tugaylarının Kürdistan'a getirilmesi, seçim hükümetinin nasıl bir politikanın örtüsü haline getirilmek istendiğini göstermektedir. Kürt halkı üzerinde büyük bir baskı kurulacağı daha şimdiden ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu ortamda adil ve eşit bir seçim yapılamayacağına göre, AKP savaşı tırmandırarak iktidarını sürdürmeye zemin yaratmaktadır. Kaybettiği 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP Hükümetini düşüren Kürt halkına ve demokrasi güçlerine saldırması bu anlama gelmektedir. Seçim yapmayı amaçlayan değil de, iktidarını sürdürmeyi hedefleyen bir politika yürüttüğü netleşmiş bulunmaktadır"

"Bir iki HDP milletvekilinin bu seçim hükümetinde olması…"

Açıklamada "Özyönetim" ilan edilen yerlerde insanlara sokağa çıkma çağrısı yapıldı ve bunun dışındaki her şeyin "enerji israfı" olarak tanımlandı ve birkaç vekilin hüümette olmasının bir şeyi değiştirmeyeceği iddia edildi;

"Şimdi bu ortamda hangi seçimden, seçim sürecinden, seçim hükümetinden söz edilebilir? Normal bir zamanda anayasanın hükmü olan farklı partilerden oluşan bir seçim hükümetinden söz edilebilirdi... Bir iki HDP milletvekilinin bu seçim hükümetinde olması bu hükümeti anayasa gereği oluşmuş bir seçim hükümeti haline getirmeyecektir... Şu anda tüm demokrasi güçlerinin görevi, Kürt halkının kendi kendini yönetmesine saldıran AKP hükümetinin bu politikalarına karşı mücadele etmek ve mücadeleyi yükseltmek olmalıdır."

SONRAKİ HABER