Şehit eşi ile oğlunun ağlatan diyaloğu

Şehidin cenaze töreninde şehit polis memuru Salih Eroğlu'nun minik oğlu Yusuf Eroğlu'nun ağlayarak "Babama gitmek istiyorum, evimize gidelim" sözleri üzerine annesi Yağmur Eroğlu'nun, "Evimiz mi kaldı?" demesi törene katılanları ağlattı.

F5HABER F5HABER
Şehit eşi ile oğlunun ağlatan diyaloğu

Diyarbakır'ın Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru 30 yaşındaki Salih Eroğlu, rahatsızlanan eşi 28 yaşındaki Yağmur Eroğlu'nu, yanlarına oğlu 3 yaşındaki Yusuf'u da alarak sağlık kontrolü için Diyarbakır'a getirdi. Eşi Yağmur'un hastanede hamile olduğunu öğrenen polis memuru Salih Eroğoğlu, akşam saatlerinde görev yeri Hani ilçesine dönmek için otomobiliyle yola çıktı.

Salih Eroğlu'nun kullandığı otomobile saat 18.30 sıralarında Büyükakören köyü yakınlarına geldiğinde PKK'lı teröristlerin yolu kestiğini gördü. Dönmek isteyen polise teröristler otomatik silahla ateş açtı. Polis Eroğlu ağır yaralanırken eşi ve çocuğu yara almadan kurtuldu. Ağır yaralı olarak helikopterle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan polis Salih Eroğlu, doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu.

TÖRENLE UĞURLANDI
Şehit polis Salih Eroğlu için bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ve şehidin yakınları katıldı. Törende güçlükle ayakta duran şehidin yakınlarını, meslektaşları teselli ederken, eşi Yağmur Eroğlu sık sık baygınlık geçirdi.

Şehit polis memuru Salih Eroğlu'nun ambulanstan alınan cenazesinin katafalka koyulduğu sırada sinir krizi geçiren eşi Yağmur Eroğlu'na, sağlık görevlileri müdahale etti. Bu sırada şehit Eroğlunun 3 yaşındaki oğlu Yusuf annesine, ağlayarak "Babama gitmek istiyorum. Evimize gidelim" demesi üzerine annesi Yağmur Eroğlu "Evimiz mi kaldı?" diyerek feryat etti.
Yağmur Eroğlu'nun sakinleştirilmesinin ardından şehit polis Salih Eroğlunun özgeçmişi okundu. Geçen yıl Diyarbakıra tayin olduğu öğrenilen şehit polis memuru Eroğlu'nun daha önce İstanbulda görev yaptığı bildirildi. Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Meslektaşımızın, eşi ve 3 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde sinsice düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir" dedi.

Emniyet Müdürü Taşdan'ın konuşmasının ardından şehit polis Eroğlu için silah arkadaşları ve törene katılanlar dua etti. Duaların ardından şehidin annesi Hatice ile eşi Yağmur Eroğlu, şehidin tabutuna sarılarak ağladı. Anne Hatice Eroğlu, şehit oğlunun tabutu başında daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirirken, sağlık ekiplerinde hastaneye götürüldü.
Şehit polis Salih Eroğlu daha sonra polis arkadaşlarının omzunda memleketi Ankara'nın Çubuk İlçesine gönderilmek üzere uğurlanırken, eşi Yağmur Eroğlu ile oğlu Yusuf'un feryatları yürek dağladı.

SONRAKİ HABER