Tekin: "Sınavın iptali söz konusu değil"

MEB Müsteşarı Tekin, "Bugünkü mahkeme kararına ilişkin yapılması gerekenleri, zaten o tarihte yürütmeyi durdurma verildiğinde yapmıştık. Dolayısıyla genel olarak herhangibir değişiklik, farklılık söz konusu değil. Bugünkü karar, o gün verilen yürütmeyi durdurmanın nihai kararı" dedi.

F5HABER F5HABER
Tekin: "Sınavın iptali söz konusu değil"

ANKARA (AA) - MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Ankara 18. İdare Mahkemesinin SBS kararına ilişkin yapılması gerekenlerin, yürütmeyi durdurma kararı sonrasında yapıldığını belirterek, "Dolayısıyla genel olarak herhangi değişiklik, farklılık söz konusu değil. Bugünkü karar, o gün verilen yürütmeyi durdurmanın nihai kararı" dedi.

Tekin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Temmuz'da yapılan SBS yerleştirmelerine ilişkin 2 dava açıldığını anımsatarak, 15 Ocak'ta 2014'te Ankara'daki İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlattı.

Tekin, mahkemenin kararını bu kadar uzun sürede vermesinin bir eleştiri konusu olduğunu belirterek, yürütmeyi durdurma ile ilgili kararın ivedilikle verilmesi gerektiğini dile getirdi.

15 Ocak'ta verilen kararın ardından mahkemenin arzusu doğrultusunda yeniden bir değerlendirme yaptıklarını hatırlatan Tekin şunları kaydetti:

"Bizce yanlış olmasına rağmen mahkemenin söylediği şekilde bir değerlendirme yaptık. 103 adayın, virgülden sonraki 4. basamaktaki hesaplamasından dolayı yerinde değişiklik oldu. Bunlardan 99 tanesi bir alt tercihine yerleşmek durumunda kaldı. 4 tanesi de bir üst tercihine yerleşme hakkı elde etti. Alt tercihine yerleşecekler mağdur olmasın diye onlara herhangi bir şey yapmadık. Üst tercihe yerleşebilecek durumdaki 4 kişiye de o gün itibarıyla ulaştık. Eğer arzu ederseniz sizi üst tercihinize yerleştirebiliriz dedik. Onlar arzu etmediler. Herhangi bir değişiklik olmadı. Ama biz mahkemenin kararını, yürütmeyi durma kararını uygulamış olduk. O gün yürütmeyi durdurma verilen davayla ilgili olarak mahkeme bugün nihai kararını verdi.

Zaten biz bugünkü mahkeme kararına ilişkin yapılması gerekenleri, yürütmeyi durdurma kararı verildiğinde yapmıştık. Dolayısıyla yeni olarak herhangi bir şey, herhangi değişiklik, herhangi farklılık söz konusu değil. Bugünkü karar o gün verdikleri yürütmeyi durdurmanın nihai kararı."

SONRAKİ HABER