için kaldı

Sınır kalktı! IŞİD'den kaçanlar Türkiye'ye alındı

IŞİD saldırılarından kaçan Suriyelilerin sığındığı Suruç' un Dikmetaş köyündeki sınırın açıldı.

F5HABER F5HABER
Sınır kalktı! IŞİD'den kaçanlar Türkiye'ye alındı

IŞİD tehdidinden kaçan ve geçişlerine izin verilmediği için sınır hattında bekleyen Suriyelilerin, Türkiye'ye alınmamasını protesto eden kalabalığın tellerin olduğu bölgeye yönelmesine güvenlik güçleri izin vermedi. İzin verilmemesi üzerine 100 kişilik grubun taş atmaya başlaması üzerine polis ve askerler müdahale etti.

Biber gazlı ve tazyikli suyla yapılan müdahalenin ardından kalabalık, sınır hattından uzaklaşmak zorunda kaldı. Grubun ayrılmasının ardından güvenlik güçleri Suriyelilerin beklediği bölgeye 200 metre uzaklıkta barikat oluşturarak, sınır hattına geçişlere izin vermedi.

SURİYELİ KADIN MAYINA BASTI

Bu gerginlik sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadının bastığı mayın infilak etti. Suriye tarafında da endişeye yol açan patlamada yaralanan kadın, battaniye ile sınır tellerinden geçirildi ve otomobille Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sınırda yaşanan gerginlik ve Suriyelilerin sınır hattında bekleyişi devam ediyor.

SINIRA ÇADIR KURULDU

IŞİD'den kaçarak Türkiye'ye ülkeye girmek isteyen ve sınır hattında tutulan Suriyeliler için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Dikmetaş Köyü yakınlarında, belediye tarafından çadır kuruluyor. Planlanan 6 çadır için çalışmalara sabahın erken saatlerinde başlanıldı.

SU BİDONLARI SINIRIN ÖBÜR TARAFINA ATILDI

Öte yandan Sınırın Suriye tarafında bekleyenler için Türkiye tarafındaki bölge halkı tarafından su dolu bidonlar verilmek istendi. Askerler, bölge halkının tel örgüye yaklaşmasına izin vermeyince, insanlar su bidonlarını fırlatarak, telin öbür tarafındaki mültecilere ulaştırdı.


TÜRKİYE'YE GİRİŞLER BAŞLADI!

Şanlıurfa' nın Suruç ilçesi' nin Dikmetaş köyü sınırında dünden beri bekleyen Suriyelilerin geçişine izin verildi. Suriyelilerin Türkiye'ye girişleri başladı.

Türkiye'ye giriş yapan Suriyeliler, Oylum köyünde bir okula yerleştirilecekler.

SONRAKİ HABER