için kaldı

Teröristlere yardım eden 3. kişi avukat mı?

Çağlayan Adliyesi'ni kana bulayan ve Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlere yardım eden 3. kişinin avukat olduğu iddia edildi.

F5HABER F5HABER
Teröristlere yardım eden 3. kişi avukat mı?

Teröristlere yardım eden 3. kişi hakkında şok iddia!Teröristlere yardım eden 3. kişi hakkında şok iddia!Teröristlere yardım eden 3. kişi hakkında şok iddia!

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden ve adliyeyi kana bulayan hain saldırı sonrası, polis saldırganlara yardım eden 3. kişinin peşine düştü. Olaydan önce savcı ile görüşen 3. kişinin avukat olduğu iddia edildi.

Avukat olduğu iddia edilen kişi, olaydan bir saat önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'la görüşüp, sonra koridorda gözcülük yapmış.

Avukatın silahı önceden adliyeye sokup, saldırganlara verdiği düşünülüyor. Bu arada Şafak Yayla'nın iki kardeşinin de örgüt üyesi olduğu ortaya çıktı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu olayda eylemden bir saat önce Savcı Kiraz'ın odasına gelen bir avukat savcıyla görüştü.

Daha sonra savcının odasından ayrılan avukat, koridoru gözetledi. Şimdi emniyet 2 teröriste yardım ettiği ve daha önceden adliyeye silahı soktuğu tahmin edilen avukatı arıyor.

SAVCININ ODASINDA TEK SİLAH BULUDU!
El Jazeera'dan Selahattin Günday'ın haberine göre, teröristlerce şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasındaki incelemelerde saldırganların kullandığı belirlenen tek bir silah bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda iki DHKP-C'li terörist tarafından saatlerce rehin tutulduktan sonra şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 6. kattaki odası, olayın ardından incelemeler için kapatıldı. Olay yeri inceleme ve terörle mücadele şubesi polisleri gün boyu yaptığı incelemeleri akşam saatlerinde bitirdi.

Savcı Kiraz'ın 6. kattaki odasında 7.65'lik, "Fransız onlusu" diye tabir edilen silah bulundu.
Saldırganların bu silahı kullandığı belirtildi.

Silah inceleme için Emniyet'e götürüldü. Al Jazeera'nin adliye kaynaklarından edindiği bilgiye göre odada tek silah bulundu. Saldırganların sadece birinde silah olduğu öğrenildi. (İnternethaber)

SONRAKİ HABER