YPG'den Türkiye'ye küstah tehdit!

PKK 'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD'nin silahlı gücü olan YPG'den küstah tehdit. YPG'li sözde komutan "Bize birkaç ay lazım. Sonra Türkiye'de (YDGH'den dönüşen) YPS'nin yardımına yetişeceğiz. Yani baharın gelmesi yeterli." diye konuştu

F5HABER F5HABER
YPG'den Türkiye'ye küstah tehdit!

Aksiyon dergisinin görüştüğü, YPG'den Bozan adlı sözde komutan Rojava'da yaşananların aynısının Türkiye'de de yaşanacağını savundu, "Bize birkaç ay lazım. Sonra Türkiye'de (YDGH'den dönüşen) YPS'nin yardımına yetişeceğiz. Yani baharın gelmesi yeterli. Türkiye'de işimiz zor olacak ama imkânsız değil. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

YPG, Halep'te ilerliyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve yerel kaynaklara göre, Esad rejiminin Halep'te ilerlemesinden faydalanan YPG, Azez'in güneyinde bazı bölgeleri ve köyleri ele geçirdi

Suriye rejiminin Halep'in kuzeyindeki operasyonuna destek veren Rusya hava saldırılarını artırırken, PKK'nın Suriye uzantısı olarak nitelendirilen PYD'nin silahlı kolu YPG, Halep kırsalında ilerliyor. YPG'nin ilerleyişi, kuzeybatıdaki Afrin kantonunun genişlemesi anlamına gelirken, Kürt güçler Kilis'in karşısındaki Azez'e yaklaşıyor.

Suriye içindeki muhalif ağına dayanarak bilgi aktaran Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, YPG ve Devrimciler Ordusu (Türkmenler, Araplar, Kürtler ve beş ayrı eski ÖSO bileşenini barındıran grup), Halep'in kuzeyindeki kırsal alanda cihatçı El Nusra ve Ahrar-uş Şam gruplarıyla çatışıyor. Halep'in kuzeyindeki el-Faysal bölgesinde YPG, dün bir tepe ve iki köyü ele geçirdi.

YPG'nin son dört gün içinde Halep'in kırsalında İslamcı gruplarla çatışarak ilerlediği kaydediliyor. Gözlemevi'ne göre, Suriye ordusunun ilerlemesinden yararlanan YPG perşembe günü, Zehra ve Nubl yakınındaki Ziyarah da dahil olmak üzere çok sayıda köyü ele geçirdi. Rejim güçleri, Şii kasabaları Zehra ve Nubul'u geri almıştı.

SONRAKİ HABER