Ankara'da 2 ayrı patlama: Ölü sayısı 95’e yükseldi

Ankara'da meydana gelen patlamada ölü sayısının 95'e yükseldiği bildirildi.

F5HABER F5HABER
Ankara'da 2 ayrı patlama: Ölü sayısı 95’e yükseldi

Ankara'da tren garına giden köprü altında nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama meydana geldi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden gece saatlerinde yapılan açıklamada saldırı hakkında bilgiler verildi. Patlamada hayatını kaybeden 52 kişinin isimlerinin verildiği açıklamada, "10 Ekim saat 23:10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48'i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara genelinde 29 hastanede tüm birimlerimiz teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Acil hasta nakli ihtiyacı ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir. Patlama anından itibaren 57 ambulansımız görev yapmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir. 10 cenaze ailelerine teslim edilmiştir." denildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE;

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 12.00-16.00 saatlerinde, Ankara Tren Garı'ndan Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibarıyla Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10.04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana geldi.

Demokrasi ve ülkenin huzurunu hedef alan menfur saldırının lanetle kınandığı açıklamada, "Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

CANLI BOMBA İDDİASI

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.
Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.


SONRAKİ HABER