için kaldı

’Aşılar bozuldu’ iddiasına en yetkili ağızdan cevap

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle aşı ve ilaçların bozulduğu iddialarını yalanlayarak, "Bunlar tamamen bir algı yönetimi yapmak isteyenler tarafından çıkartılıyor" dedi.

F5HABER F5HABER
’Aşılar bozuldu’ iddiasına en yetkili ağızdan cevap

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle aşı ve ilaçların bozulduğu iddialarını yalanlayarak, "Bunlar tamamen bir algı yönetimi yapmak isteyenler tarafından çıkartılıyor" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Sağlık-Sen SASAM Enstitüsü tarafından düzenlenen Halk Sağlığı Günleri Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu'na katılmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle sağlık çalışanlarının tayin izin raporu isteyerek bölgeden ayrıldıkları iddiasını sorması üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Güneydoğu'da meslektaşlarımızın terör ortamında hizmet sunmalarında yer yer lokal bazı sıkıntılarımız var. Ama bugün için 78 milyon ülke insanının sağlık hizmeti almasında herhangi bir aksama, sıkıntı söz konusu değil. Lokal olarak bazen ambulansların güvenlik nedeniyle ulaşmasında veya çatışma, güvenlik bölgesi olarak ilan edilen yerlerdeki aile sağlığı merkezlerimizin bir farklı yerde, daha güvenli bölgede hizmet vermesi gibi tedbirlerimiz var. İstifalar konusuna gelince mecburi hizmeti biten veya oradaki görev süresi biten bazı meslektaşlarımızın ayrılması söz konusu ama bu bundan bir yıl önce de yine böyleydi. Son döneme ait olağanüstü anlamlı bir istifa söz konusu bugün için söz konusu değil. Bu dönemde de, şimdi yeni atamalar yaptık. Dolayısıyla orada mevcut ihtiyaçları takviye edecek ilave atamaları da yaptık. O nedenle sağlık hizmeti sunumda herhangi bir sorun söz konusu değil" dedi.

"AKSAMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Doğu ve Güneydoğu'daki hastanelerde elektrik kesintisi yaşandığı için ilaçların, aşıların bozulduğu iddialarına ilişkin ise Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Aşılamada da şuanda en ufak bir aksama asla söz konusu değil, olmayacaktır da. Bu tür hadiseler belki 2-3 saat hizmeti aksatıyor ama 2-3 saat sonra emniyet güçlerinin tedbirleri çerçevesinde yine aşılamaysa aşılama, tedaviyse tedavi hizmetleri sunulabiliyor. Şuanda kapattığımız herhangi bir hastane, herhangi bir hastanenin acil servisi söz konusu değil. Geçici süreli hizmet dışı tuttuğumuz varsa 8-10 saatlik herhangi bir nedenle, onun da bir başka yerde hizmet sunumu yapan merkezlerini oluşturuyoruz ve hizmeti veriyoruz. Aşılarda bozulma falan bunlar tamamen bir algı yönetimi yapmak isteyenler tarafından çıkartılıyor. Asla herhangi bir aşı zincirinde herhangi bir sorunumuz söz konusu değil."

(İHA)

SONRAKİ HABER