'O kolları inşallah keseceğiz'

TBMM Başkanı Kahraman, "Adı ne olursa olsun, PKK, PYD, DHKP/C, DEAŞ, FETÖ, ne olursa olsun hepsi bir ahtapotun kolları. O kolları inşallah keseceğiz." dedi.

F5HABER F5HABER

'O kolları inşallah keseceğiz'

İSTANBUL (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avrasya Tüneli'nin açılışındaki konuşmasında, bugün müstesna ve bereketli bir gün olduğunu, büyük bir hayalin daha gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Hayallerin kim olduğumuzun aynası olduğunu dile getiren Kahraman, "Gelecek hayallerin peşini bırakmayanlarındır. Hakikatlerin tarlasıdır hayaller. Birçok hayali gerçekleştirdiniz, önderlik ettiniz. Bugün onlardan birini daha yaşıyoruz." diye konuştu.

Projenin, 1990'lı yıllarda Sultan Abdülhamid dönemine dayandığını dile getiren Kahraman, şöyle devam etti:

"Siz tarihle bir bağ kurdunuz. Osmanlı'nın kurulduğu Bursa'dan, Bilecik'ten bir küçük söğüt ağacından koca bir çınar yapılan bir tarihten ilham aldınız. Şimdi Orhangazi Tüneli'nden geçiyoruz. Otoyoldaki en uzun tünel. Osmangazi'ye geliyoruz. Muhteşem bir eser. Geçiyoruz Avrupa yakasına. Osmangazi'nin torunlarının, tarihimizin güzide insanlarının ismini taşıyan köprülere geliyoruz. Fatih Sultan Mehmet'e geliyoruz, Yavuz Sultan Selim'e geliyoruz ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne geliyoruz. Bu vesileyle şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz."

Kahraman, 15 Temmuz darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti meydanlara çağırması neticesinde önlendiğini anımsattı.

"Büyük bir Türkiye istenmiyor"

Bütün bu terör hadiselerinin temel amacının benzeri büyük eserlerin yapılmasını önlemek olduğunu belirten Kahraman, şunları söyledi:

"Büyük bir Türkiye istenmiyor. Bunu istemeyenlerin maşası olanlar maalesef içeride de var. İşte dün yapılan suikast dolayısıyla da ben de Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanımız gibi taziyelerimizi sunuyorum. Elbetteki bu oyunların bütün dünya farkındadır. 44 gencimizi, 25 vilayette defnettik. Kanadı bağrımız. Bunları yapanlar hesabını verecekler. Hesabını verecekler, gerektiği gibi verecekler. Bu büyük milletin önünü kesmek isteyenlere gereken cevap verilecek. Adı ne olursa olsun, PKK, PYD, DHKP/C, DEAŞ, FETÖ, ne olursa olsun hepsi bir ahtapotun kolları. O kolları inşallah keseceğiz. Millet olarak üstesinden geleceğiz. Hayallerin gerçekleşmesi devam edecek inşallah. Cumhurbaşkanımızın yeni hedeflerinden olan bir Filyos Projesi var. O da yine tarihe dayalı. Hepsi gerçekleşiyor ve Türkiye büyüyor. Bu büyümeyi istemeyen dışarıdaki dünya, elbetteki kendine göre haklı olsa bile içeridekilere ne oluyor? Bu içeridekilerden maalesef kafataslarında salata taşıyanlar, beyinleri çürümüş insanlar, onların da gereği yerine getirilecek. Bu aziz ve büyük millet bunun üstesinden gelecek. Gelişmemiz ve ilerlememiz durdurulamayacak."

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bu tarihi esere emek verenlere, müteahhitinden, işleticisinden çalışanlara kadar herkesi tebrik ederek, ülkeye hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında katılanları, misafir devlet adamlarını da selamlayan Kahraman, Allah'tan ülkeyi güçlü yarınlara ulaştırmasını diledi.

SONRAKİ HABER