Bayram tatili bitti, doluluk yüzde 25'e indi

İzmir'in turizm cenneti Çeşme başta olmak üzere Ege Bölgesi'ndeki oteller ile tatil köylerinde, 9 günlük bayram tatilinde yüzde 100'le ulaşan doluluk oranı, tatilin sona ermesiyle yüzde 25'lere geriledi. Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, bütün bölgede manzaranın aynı olduğunu, ama bir haftalık dinlenme arasından sonra eski yüksek oranlara çıkmasını beklediklerini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bayram tatili bitti, doluluk yüzde 25'e indi

Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında kötü bir sezon geçiren turizmcilerin yüzü, 9 günlük bayram tatiliyle güldü. Doluluk oranları, başta Çeşme olmak üzere yüzde 100'lere çıktı. Otellerde günler öncesinde rezervasyon yaptırmadan yer bulmak imkansız hale geldi. Ancak geçen Cuma gününden itibaren tatilcilerin dönüşlerinin başlamasıyla, yazlık bölgeler de bir anda boşaldı. Çeşme'deki bazı otellerde doluluk oranı yüzde 25'lere kadar indi. Benzer durumun diğer tatil bölgelerinde de yaşandığı belirtildi.

Bayram tatili bitti, doluluk yüzde 25'e indi - Resim : 1

BİR HAFTALIK ARADAN SONRA ARTMASINI BEKLİYORUZ

Çeşme'de bayram sonrası sessizliğin hüküm sürmeye başladığını belirten Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, önümüzdeki sürecin bir haftalık aradan sonra belli olacağını söyledi. Bir tek Çeşme'de değil diğer tatil bölgelerinde de bayram sonrası rakamlarda düşüş olduğunu vurgulayan Veysi Öncel şöyle konuştu:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER