için kaldı

Derya Can'dan dünya rekoru (3)

REKORLARDAKİ EN BÜYÜK PAY EŞİNE

F5HABER F5HABER
Derya Can'dan dünya rekoru (3)

REKORLARDAKİ EN BÜYÜK PAY EŞİNE

Milli sporcu Derya Can, Kaş Hidayet Koyu'nda dün değişken ağırlık paletsiz dalında 94 metre, bugün de değişken ağırlık paletli dalında 111 metre dalışıyla 2 günde 2 dünya rekorunun sahibi oldu. Rekor denemelerinin yapıldığı teknede milli sporcu Can'a destek vermek için 1 yaşındaki kızı Derin Helen ile 6 yaşındaki oğlu Poyraz da dalışları izledi. Derya Can'ın başarısındaki en büyük pay sahipleri arasında da eşi Tayfun Göçmen yer aldı. Dalışın genel koordinatörü olarak ekipte yer alan Tayfun Göçmen, her iki dalışta da en yoğun sevinci yaşadı. Can da paletli değişken ağırlıklı dalışında dünya rekorunu kırmasının ardından sevincini ilk olarak ekipte güvenliğinden sorumlu eşini öperek yaşadı.

'SON 20 METRE VE PROTOKOL ÇIKIŞI ÇOK ÖNEMLİ'

Dalışın rekorla tamamlanmasının ardından Can ve eşi Tayfun Göçen mutluluklarını çocukları Deren ve Poyraz'la paylaştı. Dalışın genel koordinatörü Tayfun Göçen, rekor denemelerinde görevinin sporcunun tehlike anını fark edip müdahale etmek olduğunu söyledi. Dalış sırasında su üstünde bekleyerek olacak risklere karşı müdahale ettiğini anlatan Göçen, "Serbest dalışta genel olarak aksi bir durum olmazsa bayılma riski son 20 metrede başlıyor. Bu dalışta son 20 metre ve protokol çıkışı çok önemli. Son metrelerde bayılma olursa sporcuyu yukarı alıp ani müdahale yapmamız gerekiyor. Ben de bu iş için görevliyim. Aslında en kötü anı yaşayan benim. Aksi bir durum olacak mı endişesi yaşıyorum" dedi.

Askeri personel olduğunu ve Kayseri'deki patlamadan dolayı büyük üzüntü yaşadığını aktaran Tayfun Göçen, "Şehitlerimiz nedeniyle üzgünüz. Ben de askeri personel olduğum için en iyi ben anlıyorum. Derya da milli sporcu, onlar için dalış yaptı. Normalde bu havalarda dalış yapılmaz. Biz onlara karşı görevimizi kar da yağsa yağmur da yağsa her türlü yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Çocuklarımızla bu işi yapması çok zor oldu" diye konuştu.

'EN AĞIR GÖREV ONUN'

(DHA - Tolga YILDIRIM)
SONRAKİ HABER