Meclis’e etkinlik hamlesi

TBMM’nin daha etkin çalışması, iktidar partisi vekillerinin hükümetin alacağı karar mekanizmalarına katılması, muhalefet partilerinin ise denetim görevini yapabilmesi yolunda son dönemlerde dile getirilen sorunlar için adım atılacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden kaynaklanan aksaklıkların giderilmesi amacıyla bir dizi saptama yapıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Meclis’e etkinlik hamlesi

YANIT VERMİYORLAR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop yaşanan sorunları kabul ederek, bakanları soru önergelerine zamanında yanıt vermeleri için yazıyla uyardıklarını dile getirmişti. Muhalefetin her Genel Kurul toplantısında gündeme getirdiği bu sorun, son bir yıllık TBMM rakamlarına da yansıdı. 12 Temmuz 2019 itibarıyla 15 bin 493 yazılı soru önergesi verildi. Bunlardan sadece 840’ı içtüzükteki 15 günlük süre içinde yanıtlandı. Süresi içinde yanıtlanmayan önerge sayısı 7 bin 389 olarak belirlendi. Süresi geçtikten sonra yanıtlanan 5 bin 43, imzada bekleyen 810, işlemde olan 1404 olarak saptandı.

ETKİNLİK ÇABASI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER