Terlikli abit operasyonu... 1 milyon lirayla yakalandı

Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik-Dolandırıcılık büro ekipleri, kendisini emniyet müdürü olarak tanıtıp telefonla ulaştığı kişileri ‘terör örgütleriyle’ korkutarak dolandıran Abit Budak’ı takibe aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Terlikli abit operasyonu... 1 milyon lirayla yakalandı

Şanlıurfa’dan Ankara’ya otobüsle gelen Budak’ı adım adım takip eden polis, Budak’ın İstanbul’da bir işadamıyla bağlantı kurduğunu belirledi. Polisin takibinden habersiz olan Budak, hızlı tren ile Ankara’dan İstanbul’a geçti. Burada “Hesabınız terör örgütlerinin eline geçmiş” yalanıyla korkuttuğu iş adamından 1 milyon lira alan Budak, Ankara’ya dönüş için harekete geçti. O sırada 2 sivil polis de Budak’ı adım adım takip ediyordu.

Terlikli abit operasyonu... 1 milyon lirayla yakalandı - Resim : 1

UÇAK KAPISINDA ALINDI

Budak, İstanbul’dan dolandırdığı kişilerden aldığı 1 milyon lirayı valizine koyarak uçakla Ankara’ya döndü. Sivil polis, uçak Ankara’ya indiğinde Budak’ı uçak kapısında gözaltına aldı. Bagaja verdiği valizdeki 1 milyon liraya el konuldu. Kişileri milyonlarca lira dolandıran Budak’ın dikkat çekmemek için ayağında terliklerle, üstüne başına dikkat etmeden gezmesi dikkat çekti. Daha önce de tele-dolandırıcılık suçundan 3 kaydı olan Budak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER