Yurtta kopan kola 1 milyon 30 bin liralık tazminat davası (2)

'KOLUMU GERİ GETİRSİNLER'

F5HABER F5HABER
Yurtta kopan kola 1 milyon 30 bin liralık tazminat davası (2)

'KOLUMU GERİ GETİRSİNLER'

Kütahya'daki yurt mutfağında kıyma makinasına elini kaptıran 13 yaşındaki Nurettin Ekşi de, yaşadığı olayla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Ben abimin yanına gitmiştim. Abimle birlikte dışarı çıkmak için müdürün yanına izin almaya çıktık. 'İşler var' dediler, abimle kesimhaneye gittik, etleri sıyırdık. Sonra etleri yemekhanenin kıyma çekilme bölümüne taşıdık. Tekrar izin almak için müdüre gittik. Müdür bizi tekrar aşçı Bünyamin'in yanına gönderdi 'başka işleri varsa size yaptırsın' dedi. Aşçı Bünyamin, kıyma makinasının yanına etleri koymuştu. Bana 'Sen çeker misin?' dedi. Ben bir şey demedim. 'Hadi çek madem' dedi. Ben de çekmeye başladım. Bu olay oldu. Elimi tekrar geri getirebileceklerse getirsinler, başka bir şey demiyorum."

AĞABEY: ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİLER

Nurettin Ekşi'nin ağabeyi 16 yaşındaki Serkan Ekşi, olayın ardından aşçıbaşı ile bazı öğretmenlerin kendilerini ölümle tehdit ettiklerini öne sürdü. Serkan Ekşi şu iddialarda bulundu:

"Kardeşim yanıma gelmişti. Dışarı çıkmak için izin almaya gittim. 'İşler var onları yapın daha sonra bakalım' dediler. Beni aşçı yardımcısı yapmışlardı, çalışıyordum. Et sıyırmaya başladık. 'Kardeşin de yardım etsin' dediler. Nurettin bir anda elini makinaya kaptırdı. Makinanın fişini çektik. Sonra hocalar geldi. Bu olaydan hiç kimseye bahsetmememi, kaza olduğunu söylememi, aksini söylersem kardeşimle beni öldürüp yurt arkasındaki mezarlığa gömeceklerini söylediler. 'İkinizi de öldürür gömeriz buraya, geldiğinize dair hiçbir kanıt bırakmayız' diyerek aşçıbaşı tehdit etti. Önce ambulans çağırmadılar. Olay saat bir buçuk-iki gibi oldu, ambulans dörtten sonra geldi. O saaate kadar kardeşimin kolu makinanın içinde kaldı. Hastaneye gidene kadar yanımızdaki kişiler tehtidlere devam ettiler."

'OĞLUMUN ASKERE GİTTİĞİNİ GÖRMEK İSTİYORDUM'

Anne Muhterem Ekşi de, "Oğlum bana 'Anne ben askere gidecektim ne olacak şimdi?' dedi. Ben cevap veremedim. Ben oğlumun askere gittiğini görmek istiyordum. Ben hoca dedim, vicdanı olur dedim onlar da vicdansız çıktılar. Aile düzenimiz, psikolojimiz bozuldu. Oğlumun elini geri versinler, ben hiç bir şey istemiyorum" dedi.

(DHA - Oğuzhan KILIÇ)
SONRAKİ HABER