Halep'ten gelen 54 yaralı tedavi altına alındı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Halep'ten saat 9.00 itibarıyla gelen 54 yaralının tedavi altına alındığını bildirdi.

F5HABER F5HABER
Halep'ten gelen 54 yaralı tedavi altına alındı

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kanal 24'te katıldığı canlı yayında, Kanal 24 Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Halep'te yaşananları değerlendiren Akdağ, bölgede gerçekten büyük bir trajedi yaşandığını, insanlık suçu işlendiğini söyledi.

Dünyadaki ülkelerin kendi çıkarlarını düşündüğüne dikkati çeken Akdağ, "Burada Türkiye belki birkaç ülkeyle birlikte ama birinci sırada olarak ayrışan ülkedir. Biz oradaki kardeşlerimizi önce insan olarak, sonra bizim dindaşlarımız olarak elbette bağrımıza basıyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Akdağ, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda aldıkları önlemleri şöyle anlattı:

"Cilvegözü'ne 3 sahra hastanesi kurduk, 13 ambulans ekibimiz, personelleriyle beraber, 3 de UMKE ekibimiz var. Toplamda 50'yi aşkın arkadaşımız, şu anda Cilvegözü'nden Türkiye'ye gelenleri karşılıyorlar. Sınırda müdahaleler yapılıyor, daha sonra üç ilimize, başta Hatay olmak üzere Adana ve Mersin illerimize gerekli olanları oradan sevk etmek üzere bütün hazırlıklarımız tamam."

"800 yatak rezerve edildi"

Hatay'da yaralıların en çok Reyhanlı ilçesinde bulunduğunu dile getiren Akdağ, "Ayrıca Türkiye'nin farklı illerinde de Ankara dahil olmak üzere 800'ün üzerinde yatağı rezerve etmiş durumdayız. Birdenbire büyük bir Suriyeli akımı gelir, bununla birlikte çok ciddi yaralı gelir düşüncesiyle." dedi.

Gelen yaralıların büyük bir çoğunluğunun "gecikmiş vakalar" olduğuna işaret eden Akdağ, "Dolayısıyla Reyhanlı'da ya da Hatay'daki vakaların önemli bir bölümünü daha uzun tedaviler, rehabilitasyonlar yapmak üzere uygun hastanelere nakledeceğiz." dedi.

"Dün içerisinde sivillerin olduğu tahliye konvoyu saldırıya uğradı. Oradaki duruma ilişkin bilginiz var mı?" sorusuna Akdağ, "O esnada yaralananlar var mı doğrusu o bilgi bende yok. Ama sonuç itibarıyla gerek o saldırıyla ilgili olsun gerek zaten daha önceden yaralanmış olarak gelenler olsun 54 kişiyi şu anda kabul etmiş durumdayız, tedavilerini yapıyoruz." yanıtını verdi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne mektup

Sağlık Bakanı Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı'na bir mektup yazdığını belirterek, "O mektubu bugün göndereceğiz. Dünya Sağlık Örgütü ve benzeri örgütler de ciddi inisiyatif almalı. Burada çünkü sağlık açısından da çok büyük bir problem var. Sadece yaralıları düşünmeyin. Burada çocuklar beslenemiyor, aşıları yapılamıyor. Salgın bir takım hastalıklar ortaya çıkıyor. Ciddi bir sağlık problemi ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ, Dünya Sağlık Örgütüne yazdıkları mektupta, gerçek anlamda inisiyatif alınmasını, sesin yükseltilmesini, buraya Dünya Sağlık Örgütü vasıtasıyla doğrudan destek olunmasını istediklerini söyledi.

SONRAKİ HABER