Sosyopat ne demek? Sosyopat nedir? Sosyopat kimlere denir?

Sosyal ilişkilerde sıkça duyulan terimlerden biri olan sosyopat sözlük ve TDK açısından ne anlama geliyor? Sosyopat kişiliğe sahip olan kişilerin belirtileri, tanı ve etkileri nasıl oluyor işte detaylar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sosyopat ne demek? Sosyopat nedir? Sosyopat kimlere denir?

Sosyopat, sosyal bir ortamda antisosyal kişilik bozukluğu olarak tanımlanır. İnsanların kurallara uyması, kanunları çiğnemesi ve başkalarının haklarına saygı göstermemesi zordur. Bir kişiyle etkili iletişim kuramaz, duygularını anlayamazlar ve etkilerine maruz kalmazlar, hatalarından pişmanlık duymazlar. Kısacası, empati içermeyen bir kişilikleri vardır. Bu insanlara sosyopat denir. Genel anlamda psikoloji literatüründe de çok sık kullanılır.

Sosyopat Kimlere Denir?

Bu karmaşadaki en yaygın sorunlar suç ve saldırganlık olarak belirlenir. İnsanlar her zaman suç işlemeye meyillidir. Zihinsel veya fizyolojik bir bozukluk değil, kişilik bozukluğu ve erken yaşta belirtiler veriyor. Ancak, tanı 18 yıl içinde ancak yapılır. Bebeklik döneminde herhangi bir belirti göstermez ve yavaş yavaş çocuklukta davranış bozuklukları sergilemeye başlar. Daha sonraki yıllarda, bu kişiye sosyopatik bir kişilik bozukluğu tanısı konur.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER