'Memleketim'e ayakta alkış

'Memleketim'e ayakta alkış

POSTA POSTA
'Memleketim'e ayakta alkış

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), metnini reji Fatih Şanal'ın hazırladığı 'Memleketim' adlı yeni bir müzikal eserin daha dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneye konulan ve koreografisi Armağan Davran'a ait olan 'Memleketim' müzikaline ilgi yoğun olunca salonda boş koltuk kalmadı. Müzik düzenlemesi Deniz Yıldız'ın imzasını taşıyan iki bölümlük eserde Antalya DOB Orkestrasını şefler Ömer Yöndem ile Hakan Kalkan yönetti.

Göz kamaştıran ışık ve görsel efektlerle de zenginleştirilen muhteşem eserde soprano Semiha Boran, Serap Demirhan Işık, Tuğba Kubilay, tenor Burak Pektaş, bariton Ümit Tekinay, Emre Akyurt solist olarak sahneye çıktı.

Dekor tasarımına Gürcan Kubilay, kostüm tasarımına Gazal Erten, ışık tasarımına da Mustafa Eski'nin imza attığı 'Memleketim'de Anadolu insanının duyguları, düşünceleri, yaşamlarının çeşitli görünümleri, kültürel değerleri opera ve bale sanatçıları tarafından türküler üzerinden canlandırmalı sahneye yansıtıldı.

Bir uvertür, bir semah, bir portpuri ile toplam 18 türkünün yer aldığı 'Memleketim'de psikoloji, eğlence, hiciv, geleneksel, milli, söylenmeyeni söyleme, eğitici ve ahlaki gibi işlevleri ile türkülerin eşsiz yol göstericiliği seyirciyle buluşturuldu.

'Memleketim', sezon boyunca 10 Aralık, 9-23 Ocak, 4 Şubat, 19 Mart tarihlerinde de izlenecek.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER