için kaldı

Dünyanın en doğurgan kadınına tıp 'dur' dedi

44 kez çocuk doğuran ve kocası tarafından üç yıl önce terk edilen genç kadın, hayatta kalan 38 çocuğuna tek başına bakmaya çalışıyor.

GASTE24 GASTE24
Dünyanın en doğurgan kadınına tıp 'dur' dedi

44 kez çocuk doğuran Ugandalı genç kadın artık doğuramayacak.

“Dünyanın en doğurgan kadını”

Ugandalı Mariam Nabatanzi adlı kadın, 4 kez ikiz, 5 kez üçüz, 5 kez de dördüz doğurduktan sonra yerel halk tarafından “dünyanın en doğurgan kadını” ilan edilmişti.

Ancak  7news’de yer alan habere göre Uganda’daki doktorlar, Nabatanzi’nin tekrar çocuk sahibi olmasını temelli engelledi.

İlk hamileliği 14 yaşında

12 yaşındayken para karşılığı evlendirilen Nabatanzi’nin ilk hamileliği bundan iki yıl sonra gerçekleşti.

38 çocuğa tek başına bakmaya çalışıyor

Kocası tarafından üç yıl önce terk edilen genç kadın, şimdi hayatta kalan 38 çocuğuna tek başına bakmaya çalışıyor.

Çocuklarını okutmak için terzilik, kuaförlük, aktarlık gibi birçok iş yapan 40 yaşındaki kadın, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Hayalim, onların okula gitmesi"

"Çocuklarımı okutmaya çalışıyorum. Hayalim, onların okula gitmesi. Birçok şeyden yoksun kalabilirler ama okula gitmek zorundalar."

44 çocuk doğurmasına neden olan olaylar, ilk ikizlerinin dünyaya gelmesiyle başladı.

Doğumdan sonra doktora giden Nabatanzi, alışılmadık derecede büyük yumurtalıkları olduğunu ve doğum kontrol haplarının sağlık sorunlarına yol açabileceğini öğrendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER