Ticaret Bakanı Pekcan: Gerekeni yapacağız, göz açtırmayacağız

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüsü ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatlar görüyoruz. Onlar için de gereğini yapacağız. Fırsatçılara göz açtırmayacağız" dedi.

GASTE24 GASTE24
Ticaret Bakanı Pekcan: Gerekeni yapacağız, göz açtırmayacağız

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde saat 13.30'da başlayan toplantıda, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının görülmesinin ardından sağlık, turizm ve ticaret alanındaki önlemler ele alındı.

Bakan Pekcan: Fırsatçılara göz açtırmayacağız 

Ticaret Bakanı Pekcan, yaptığı konuşmada, "Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatlar görüyoruz. Onlar için de gereğini yapacağız. Fırsatçılara göz açtırmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Pekcan, "16 Mart'tan itibaren nisan sonuna kadar yurt içindeki fuarların ertelemesine karar verildiğini belirterek, "Resmi duyuruları yapacağız." dedi.

Pekcan'dan konu ile ilgili diğer açıklamaları şöyle: 

* Bizde işin başından beri zaten, Sağlık Bakanımızla, İçişleri Bakanımızla koordineli olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önceliğimiz halk sağlığı. Aynı zamanda tedbirleri alarak ticaretin aksamaması. Tedbirlerimizi aldık ve bugün de paylaştık. Başarılı çalışmalar yürütüyoruz.

* Ticaret bakanlığımız olarak arz-talep dengesinde maskede, sıhhi malzemelerde, eldiven tulum gibi piyasalarda aşırı fiyat artışları oldu. İhracatında da gözle görülür bir artış oldu. Bu doğrultuda piyasada maske bulunmadığı için halkın makul ve mantıklı fiyattan alışverişlerini yapabilmesi. Biz ihracatı sağlık bakanlığının ön iznine verdik. Önceliğimiz halkın normal piyasa fiyatlarına ulaşabilmesi. Firmalarımıza da tavsiyemiz, bir an önce piyasanın talebini yerine getirmesi.

* Bunun dışında, 2193 firmamızı denetime aldık. Ve 2 bin 641 ürünü denetledik ve 2 bin 183’üne de inceleme altına aldık. Bugün yeni bir olay var. Gıda fiyatlarına fahiş ürün artışlarını görüyoruz. Gerekeni yapacağız, vatandaşlarımızı sakin olmaya, resmi duyurulara kulak vermesini istiyoruz.

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER