Sınırı geçen Yunan askerler hakkında karar verildi

EDİRNE'de Yunanistan sınırındaki Kastanies Karakolu'ndan çıktıkları devriye sırasında Türkiye'ye geçtikleri için 5,5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen teğmen Angelos Mitretodis (26) ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis, (30), hakkında 'askeri casusluk' suçlamasyla yürütülen soruşturmada Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sınırı geçen Yunan askerler hakkında karar verildi

Edirne'de Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görev yapan teğmen Angelos Mitretodis ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis, 1 Mart 2018 günü birinci derece askeri yasak bölgeden 253 metre Türk tarafına geçince 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı sınır askerlerince gözaltına alındı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na götürülen askerler, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Edirne 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde, haklarında yasa dışı geçişin yanı sıra askeri casusluk şüphesiyle yargılanan askerler 5,5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tahliye edildikten sonra ülkelerine dönen Yunan askerleri hakkında 'casusluk' suçlamasıyla yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER