Haftasonu nasıl yazılır? Hafta sonu TDK’ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Günlük yaşam içerisinde sıkça kullanılan hafta sonu kelimesi yanlış kullanılabiliyor. Vatandaşlar kelimenin doğru yazılışı için internette araştırma yapıyor. Peki,hafta sonu kelimesinin TDK’ya göre yazılışı nasıldır? Hafta sonu TDK’ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Haftasonu nasıl yazılır? Hafta sonu TDK’ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Farklı amaçlar doğrultusunda kullanılan kelimenin doğru yazılışını örneklerle beraber anlamak daha uygun olabilir. Doğru bilinmediği için karıştırılan hafta sonu kelimesinin yazılışını öğrenerek değişik yerlerde kullanabilirsiniz.

Hafta Sonu Nasıl Yazılır?

Pek çok insan haftasonu mu yoksa hafta sonu mu diye merak ederek bu konu hakkında araştırma yapıyor. TDK’ya göre eğer bitişik yazılırsa her iki kelime anlamını yitirerek başka bir anlam kazanıyor. Eğer bitişik yazıldığı takdirde kelimelerin anlamları cümle içerisinde değişkenlik göstermiyorsa ayrı yazılır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER