21 Kasım Dolar ve Euro son durum

21 Kasım sabahı dolar 5.7014 TL'den işlem görüyor. Dolar, ABD - Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde ilk faz anlaşmaya yaklaşılması ve artan risk iştahıyla dolar kuru gece 5.68'leri görerek ekim ayı başından bu yana en düşük seviyesine dokundu.

F5HABER F5HABER
21 Kasım Dolar ve Euro son durum

Dolar/TL'de hafta başından itibaren başlayan düşüş eğilimi dün de devam ederken, kur ekim ayı başından bu yana ilk kez 5.68'lı seviyelere geriledi.

Dün ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 29-30 Ekim tarihli toplantısına ait tutanaklar yayımlanırken tutanaklarda, "Önemli değişiklik olmadığı sürece indirim sonrası faiz uygun seviyede. Fed üyelerine göre negatif faiz ABD için uygun bir araç değil. Bir çok üye enflasyon beklentilerinin daha fazla düşmesinden endişeli" ifadeleri dikkat çekti.

Küresel piyasalarda, Fed'in parasal gevşemeye gitmesinin ardından gelişmekte olan ülkelere yönelik zaman zaman görülen iyimser seyir TL'yi destekliyor.

Dolar/TL dün en düşük 5.6860'a kadar geriledikten sonra döndü ve 5.6998'den kapandı. 31 Aralık 2019 vadeli TL uzlaşmalı satış kuru VİOP'ta 5.75 seviyelerinde.

SON DURUM

21 Aralık günü kur 5.70 bandındaki yatay seyrini sürdürüyor. Piyasalarda ABD - Çin ticaret görüşmeleri önemini koruyor.

Dolar şu dakikalarda 5,70, Euro ise 6,31 seviyesinden işlem görüyor. 

SONRAKİ HABER