Türk sitelere siber saldırı şüphesi

Başta Garanti Bankası olmak üzere bazı Türkiye merkezli sitelere siber saldırı yapıldığı iddia edildi.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Türk sitelere siber saldırı şüphesi

27 Ekim 2019 sabah saatlerinde başlayan ve 100 GB büyüklüğünde olduğu tahmin edilen siber saldırılarda başta Garanti Bankası olmak üzere Türk sitelerinin hedef alındığı görülüyor.

Yapılan saldırıların ağırlıklı olarak Garanti Bankası'nı hedef almış olduğu görülüyor. Bu saldırılar sonucunda Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell altyapılarında kısmı çökmeler yaşandı.

Türk sitelere siber saldırı şüphesi

Yaşanan saldırı Garanti Bankası'nın hem internet sitesini hem mobil bankacılık uygulamasını etkiledi. Haberi hazırladığımız saatte hem site hem uygulama çalışmıyordu.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da konunun uzmanları saldırıların DDoS türünde olduğunu ve yurtdışı kaynaklı olduğunu belirtiyor. Bir iddiaya göre bu saldırıların siyasi bir yönü de bulunuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER