Ha gayret İstanbul

Giriş çıkışları durdurulan İstanbul dün yağışlı havanın da etkisiyle bomboştu. İstanbullular “Evde kal” çağrılarına büyük oranda uydu. Tuzla ve Silivri’deki araç giriş çıkış kuyrukları sona erdi. Taksim’den Üsküdar’a, tüm meydanlar ıssızdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ha gayret İstanbul

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında belirli istisnalar hariç İstanbul’a giriş ve çıkışlar durduruldu. Tuzla D-100 karayolundan geçen tüm araçlar, dün polis ekipleri tarafından oluşturulan kontrol noktalarında tek tek denetlenirken, önceki günlerde görülen uzun araç kuyrukları da sona erdi. Gelen araçlarda bulunan vatandaşların tek tek kimlikleri kontrol edildi. Şehir dışına çıkmak isteyen araçların ise izin belgelerinin olup olmadığına da bakıldı. İzin belgesi bulunmadığı için geçişine izin verilmeyen araçlar geri gönderildi.

NE İNSAN NE ARAÇ

İstanbul’un içi de dün sabah hayalet kente büründü. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan kentte hafta sonlarının uğrak mekanlarında sessizlik hakimdi. Birçok işyerinin alınan tedbirler kapsamında geçici olarak kapatılması, şehre giriş çıkışların durdurulması ve 20 yaşından küçük, 65 yaşından büyük vatandaşların sokağa çıkmalarının yasaklanmasının ardından kentte insan ve araç yoğunluğu azaldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER