Eve özel berber servisi: VIP tıraş!

Koronavirüsün yayılmasını engellemek için berberler 21 Mart’tan beri kapalı. Ancak bazı berberler yasağı ‘evde tıraş’ yaparak deliyor. Yoğun bir talep olduğunu belirten berberler, 2-3 gün sonrasına randevu veriyor. Normalde 50 TL’ye yapılan saç tıraşının ev tarifesi ise 150 TL.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Eve özel berber servisi: VIP tıraş!

İÇİŞLERİ Bakanlığı genelgesi ile berber dükkânları da 21 Mart’tan beri kapalı. Ancak bu yasağın, müşterinin talebi berberin de ‘olur’ demesiyle sık sık delindiği anlaşıldı. İstanbul Büyükçekmece’de bulunan berber S. C., işyerinin kapalı olması nedeniyle, eski müşterilerinin evlerine giderek saç tıraşlarını yaptığını söyledi. Bir holding yöneticisi olarak kendimizi tanıtarak konuştuğumuz S. C., “Belli ki önemli bir toplantınız var. Başka ilçelere pek gitmiyorum. Ancak sizin için gelebilirim. Saç kesimini 150 TL’ye yapıyorum. Konum atarsanız gelirim” diye konuştu.

VEKİLİ DE TIRAŞ ETTİM

İstanbul Ataşehir’de bulunan berber N. K. ise bakanlığın kararını hatırlatarak “3.150 lira cezası var. Geçen bir arkadaşımızın başına geldi. Polis nasıl olmuşsa takip etmiş ve kendisine ceza yazdı. Riskli bir durum olduğu için özel davet eden müşterilerin evlerine gitmiyorum” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER