Bakan Soylu son sayıyı açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi | Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulunarak bazı rakamlar verdi.

GASTE24 GASTE24
Bakan Soylu son sayıyı açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi | Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Suriye'de veya Ortadoğu'nun herhangi bir yerinden yola çıkan düzensiz göç, bir yere kadar DEAŞ'a, sonra da PKK'ya para ödüyor. Sonra da sınırlarımızın içinde organizatörlere veriliyor. Yol üzerinde aldığı uyuşturucuyu satmaya çalışıyor. Sonra doğudan batıya doğru kaçmaya çalışıyor. 

Ülkemizde geçici koruma statüsüyle bulunan Suriyeli sayısı 3,5 milyonu aşmıştır."

ABD'yi eleştiren Soylu şunları söyledi:

"ABD bizzat kendisi 2009-2012 yılları arasında 12 PKK sözde yöneticisini ki bunların arasında Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan da var. Özel olarak belirlenmiş uyuşturucu kaçakçısı olarak ilan etmişti. Ama tüm bunlara rağmen 40 yıldan fazla müttefikimiz olan aynı ülke, bugün PKK’ya açıkça silah hibe edebiliyor, ortak proje geliştiriyor, eğitim veriyor, Suriye meselesinde PKK/PYD ile ortak hareket ediyor ve güya onu ehlileştirmeye çalışıyor."

"Geçen yıl 268 bin düzensiz göçmen yakalamıştık" diyen Soylu, "Bu yılki sayımız şimdiden 237 bin’i aşmış durumdadır" dedi. 

Kaynak: Ajanslar

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER