Facebook ve Instagram hikayeleri ortak paylaşılabilecek!

Facebook uygulaması üzerinden paylaşılan hikayeler, artık Instagram üzerinde de paylaşılabilecek.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Facebook ve Instagram hikayeleri ortak paylaşılabilecek!

Facebook, henüz test aşamasında olan yeni çalışması ile, kendi uygulaması üzerinden paylaşılan hikayeleri otomatik olarak Instagram üzerinde de paylaşılabilmesini sağlayacak.

Facebook ve Instagram hikayeleri ortak paylaşılabilecek!

Bildiğiniz üzere Facebook’un 2012 yılında Instagram’ı 1 milyar dolara satın almıştı. Bu büyük satın almanın ardından ise Instagram özelliklerinin birçoğu Facebook’ta da görülmeye başlanmıştı. Şu anda Instagram ve Facebook, dünyanın en büyük iki sosyal medya platformu konumunda ve ikisinin tek çatı altında olması, birbirlerine olan benzerliklerinin artmasının önünü açıyor. 

Kullanıcılarının da bildiği gibi; Facebook ve Instagram platformlarının ikisinde de hikayeler özelliği mevcut. Zaten Instagram'da uzun süredir bulunan hikaye paylaşma özelliği kullanıcıların çok sık tercih ettiği bir özellikti. Bu özellik Facebook’un Instagram’ı satın almasının sonra Facebook’a da gelmişti.

Facebook ve Instagram hikayeleri ortak paylaşılabilecek! - Resim : 1

Bir süredir Instagram kullanıcıları, hikayelerini Facebook hesaplarında da yayınlama seçeneğine sahipler, fakat bunun tam tersi şu anda mümkün değil. Ancak Facebook, henüz test aşamasında olan yeni çalışması ile, kendi uygulaması üzerinden paylaşılan hikayeleri otomatik olarak Instagram üzerinde de paylaşılabilmesini sağlayacak. Facebook bu hamle ile Instagram'daki kullanıcıların bir kısmını Facebook uygulamasına çekmeyi hedefliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER