için kaldı

İran'dan Türkiye ile ticarette "milli para" vurgusu

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi, "Karşılıklı ticarette milli para birimlerini kullanmak için çaba harcıyoruz. Türkiye'de yaptığımız görüşmeler ve aldığımız kararlar, Türk iş adamlarının yatırımlarının İran hükümetinin büyük desteğini aldığının garantisidir. Tren seferlerini Tahran'dan İstanbul'a kadar uzatma konusunda karar aldık. Türkiye'nin demir yolları ağını İran'ın demir yollarıyla birleştirmek istiyoruz. Görüşmelerimizin en önemli başlıkları arasında Tercihli Ticaret Anlaşması yer aldı. Bu konuyu kasımda nihai sonuca ulaştırmayı umuyoruz" açıklamasında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İran'dan Türkiye ile ticarette "milli para" vurgusu

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi, Türk iş adamlarının yatırımlarına İran hükümetinin büyük destek verdiğini belirterek, "Karşılıklı ticarette milli para birimlerini kullanmak için çaba harcıyoruz." dedi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin resmi ziyaretine eşlik eden Vaizi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye temasları kapsamında iki günde 5 komite oluşturduklarını ve birçok konu hakkında mutabakat sağladıklarını söyledi.

Türkiye ile İran arasında bankacılık konusunda iş birliğinin önemine işaret eden Vaizi, daha hızlı işlem yapılabilmek ve yaptırımların etkilerinden korunmak için bankalar arasındaki ilişkiyi önemsediklerini bildirdi. Vaizi, iş insanlarının sorunlarına çözüm üretmek istediklerini vurgulayarak, "Karşılıklı ticarette milli para birimlerini kullanmak için çaba harcıyoruz." diye konuştu.

Türk yetkililerle ülkelerin gümrük ilişkileri ve sanayi alanında iş birlikleri hakkında görüşmeler yaptıklarını ifade eden Vaizi, "Birbirimize organize sanayi bölgelerimizi tanıttık. İş insanlarımızın buralarda yatırım yapmalarını kolaylaştırmak istiyoruz. İran-Türkiye sınırında yer alan Maku Serbest Ticaret ve Sanayi Bölgesi hakkında önemli görüşmeler yaptık. Türk yatırımcıların orada bulunması için gerekli kolaylıkları sağlıyoruz." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER