için kaldı

DEİK Sağlık Komisyonu Üyesi Terziler: Pandemiyle sağlık altyapımızın gücü anlaşıldı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Servet Terziler "Pandemiyle sağlık altyapımızın gücü anlaşıldı. Türkiye'nin krize hazır ve insanlara hizmet etme noktasında ne kadar istekli olduğunu gördük. Türkiye'nin önemli döviz girdi kalemlerinden biri olan sağlık turizmi şu anda dip seviyelerde. Pandemi sonrası sağlık turizminde artış bekliyoruz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
DEİK Sağlık Komisyonu Üyesi Terziler: Pandemiyle sağlık altyapımızın gücü anlaşıldı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyonu Üyesi ve Esteworld Saç Ekimi ve Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Servet Terziler, pandemiyle Türkiye'nin sağlık altyapısının gücünün anlaşıldığını belirterek, "Türkiye'nin krize hazır ve insanlara hizmet etme noktasında ne kadar istekli olduğunu gördük." dedi.

Terziler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normalleşme sürecinde sağlık turizmi kapsamında, 20 Mayıs'tan itibaren 31 ülkeden gelen hastaların kabul edildiğini bildirdi.

Geçen bir aylık süreçte ülkelerin temkinli, tedirgin ve şaşkın olduğunu ifade eden Terziler, "Son 10 gündür İstanbul'a tek tük hasta gelmeye başladı. Şu anda Türkiye'nin önemli döviz girdi kalemlerinden biri olan sağlık turizmi dip seviyelerde. Pandemi sonrası süreçte sağlık turizmi noktasında bir artış bekliyoruz." diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER