Küresel sorunla ulusal mücadele

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dijital platform üzerinden yaptığı basın toplantısı ile Bursa’da COVID 19 salgınının önüne geçmek için yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Aktaş, “Büyükşehir belediyesi olarak, salgınla mücadele kapsamında dezenfekte çalışmalarından online hizmetlere kadar birçok uygulamayı hayata geçirdik. Hiçbir vatandaşın mağdur olmaması adına tüm adımları geniş bir yelpazede attık. Küresel bir sorunla karşı karşıyayız ve ulusal bir mücadele veriyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Küresel sorunla ulusal mücadele

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de ölümlere yol açan ‘COVID 19’ salgınının önüne geçmek için ilk günden itibaren yoğun bir çalışma temposu başlatırken, Başkan Alinur Aktaş, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Dijital platform üzerinden basın toplantısı düzenleyen Aktaş, dezenfeksiyondan sosyal yardımlara kadar hem yaptıkları çalışmaları hem de bugünden itibaren hayata geçirecekleri projeleri anlattı.Küresel sorunla ulusal mücadele - Resim : 1DEZENFEKTE ÇALIŞMASI

Başkan Aktaş, Türkiye’nin salgın için erken harekete geçen ilk ülkelerden biri olduğunu, Bursa olarak da konuyu ilk andan itibaren ciddiye aldıklarını kaydetti. Valilik başkanlığında yapılan pandemi kurul toplantısı sonucunda alınan kararları bir bir uyguladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Büyükşehir belediyesi olarak, salgınla mücadele kapsamında dezenfekte çalışmalarından online hizmetlere kadar birçok uygulamayı hayata geçirdik. Kamu kurumlarından pazar yerlerine, toplu ulaşım araçlarından cami ve türbelere, terminalden park alanlarına kadar şehrin her yanını dezenfekte ettik, etmeye devam ediyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi iptal ettik. Bazı faaliyetlerimizi online olarak yayınlıyoruz. Sağlık personeline ücretsiz ulaşım, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza destek, zabıta denetimleri gibi birçok uygulamamız devam ediyor. Bu süreçte Sağlık Bakanlığımızın da tavsiyeleri doğrultusunda vatandaşlarımızdan evden çıkmamalarını istiyoruz. Biz elimizden geldiğince vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Küresel bir sorunla karşı karşıyayız ve ulusal bir mücadele veriyoruz” dedi.

130 BİN AİLEYE DESTEK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER