İmamoğlu Hz. Yuşa Türbesi’ni ziyaret etti

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Hz. Yuşa Türbesi'ne gelerek seçim öncesinde dua etti. Türbe çevresindeki iş yerlerini de ziyaret eden İmamoğlu'na bir esnaf, "Tayyip Bey ile dayanışma içerisinde olun" tavsiyesinde bulundu.

F5HABER F5HABER
İmamoğlu Hz. Yuşa Türbesi’ni ziyaret etti

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Hz. Yuşa Türbesi'ne gelerek seçim öncesinde dua etti. Türbe çevresindeki iş yerlerini de ziyaret eden İmamoğlu'na bir esnaf, "Tayyip Bey ile dayanışma içerisinde olun" tavsiyesinde bulundu.

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını İstanbul Anadolu yakasında sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun ilk adresi Beykoz'daki Hz. Yuşa Türbesi oldu. Sabah saatlerinde türbeyi ziyaret ederek dua eden İmamoğlu, türbenin olduğu tepeden İstanbul Boğazı'nı seyretti. İmamoğlu sonrasında ise türbe çevresindeki esnafları ziyaret ederek sohbet etti.

"3,5 AYDA İSTANBUL'UN HER YERİNİ GEZDİK VE GÖRDÜK Kİ İNSANLARIN KALBİ GERÇEKTEN KIRIK"

Hz. Yuşa Türbesi çıkışında açıklamalarda bulunan CHP' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Bugün Hz. Yuşa tepesini ziyaret ettik, rivayete göre burada mezarı var ama yeri belli olmadığı için de uzun bir türbesi var. İnsanımızın burada dilediklerinin olduğuna dair bir gelenek de var. Bu inanca göre biz dualarımızı ettik. Bu inancımızı ya da bu dualarımızı ve inancımızı hem burada hem de başka yerlerde aynı şekilde dile getirdik. Ama şunu söylemek isterim, öncesiyle ilgili, İstanbul'da 3,5 aydır bir nevi İstanbul'un ara yollarına sokaklarına mahallelerine her yerine gittik diyebilirim. Gördük ki insanların gerçekten kalbi kırık, birbirleriyle konuşmuyorlar. Neredeyse soğuk bir kalbe dönmüş gibi siyasi kararlarından dolayı ya da günümüzün koşulları insanların tavırları gerçekten kalpler kırık. Bu gerçekten sıkıntılar büyük onu gördük, bunlar bizi ziyadesiyle bizi üzdü. Umut çok önemli bir şey, tekrar umut vermek, insanların bu güzel kentte 16 milyon halkımız hemşerimiz mutlu ve umutlu bir şekilde geleceğe bakması gerekiyor, en büyük duamda o olmuştur" dedi.

ESNAFTAN İMAMOĞLU'NA ‘CUMHURBAŞKANI İLE BİRLİKTE HAREKET EDİN' TAVSİYESİ

Esnaf ziyareti sırasında İmamoğlu'nun bir esnafla partiler üzerinden toplumda yaşanan kutuplaşma konusu üzerine sohbeti ise dikkat çekti. Esnafın, "Siz halkçısınız ben halkçının da halkçısıyım. Ben ülkücüyüm ama size oy vereceğim yüzünüz hep gülecekse. Sizi kastetmiyorum ama yukarıda kutuplaşıyorsunuz biz de burada kavga ediyoruz. Hanımla bile kavga ediyorum" demesi üzerine İmamoğlu, "Ben de biraz önce aynı şeyi söyledim. Gördüm ki herkes birbiriyle siyaset yapıyor. Evlerin içine bu kadar girer mi, bunu bitirmeye geldik. İnsanlar birbirini sevsin, iş güç konuşalım, hayatı, eğitimi çocuklarımızı konuşalım" sözleriyle esnafa destek verdi. Sohbet sırasında yine esnafın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hareket etme tavsiyesinde bulunarak, "Tayyip Beyle dayanışma içerisinde olun ülkeyi daha güzel yerlere getirin. Bak ne güzel yaptınız makamına gittiniz oyda istediniz" demesi üzerine İmamoğlu, "Ya niye olmasın ben diyorum ki kötü dili bırakın, seçildiniz 2023'e kadar millet size yetki verdi. Biz de seçilelim, hizmet yarışı yapalım. Oy verebilir de" diye karşılık verdi.

"BAĞIRAN ÇAĞIRAN YÖNETİCİLER VAR, KULAĞIM ARTIK ONLARI DUYMUYOR"

Ziyaretlerinin ardından turuna devam eden İmamoğlu, seçim otobüsüne binerek halkı ve esnafı selamladı. Tur sonrasında Şenevler Mahallesi'ne geçen İmamoğlu, burada kendisini bekleyen kalabalığa hitap ederek, seçimde destek istedi. Seçim boyunca kentin bütün sokaklarını gezdiğini ve çalışmalar yaptıklarını söyleyen İmamoğlu, "Mutlu bir şehir var edeceğiz diyerek konuşmasını sürdüren İmamoğlu, "Bakın yorulduk, Bağıran çağıran yöneticiler var, kulağım artık duymuyor. Kulaklarımı tıkamış değilim ama duymuyorum. Kendimi öyle konsantre ettim, siz de yapın çok güzel olacak. Kürsüden bağıran çağıran birisi olduğu zaman konsantre olduğunuz zaman duymuyorsunuz, bana çok komik geliyor. Ben de inanın duymuyorum ama güzel sözleri duyuyorum. Ben vatandaşı duyuyorum, ben vatandaşıma eğilerek konuşmayı seviyorum" diye konuştu.

(Mehmet Başa - Ferhat Yasak/İHA)

SONRAKİ HABER