için kaldı

Mersin İŞKUR, perakendecilerle işbirliği yapacak

Mersin İŞKUR, perakendecilerle işbirliği yapacak

POSTA POSTA
Mersin İŞKUR, perakendecilerle işbirliği yapacak

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği (MEPİAD) işbirliği yapacak.

İŞKUR ve MEPİAD tarafından yapılacak işbirliği ile İŞKUR hizmetlerinin duyurulması, kapasite geliştirici eğitimler, MEPİAD üyesi firmaların mevzuatlara tam uyum sağlaması, İş arayanlara yönelik etkinlikler, Mesleki Eğitimler, İstihdam fuarı, kariyer günleri, Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu etkinlikleri, Sosyal Sorumluluk Projeleri konularında işbirliği yapılması hedefleniyor. İŞKUR hizmet binasında gerçekleşen toplantıda, Mersin İŞKUR İl Müdürü V. Halil Bozkurt ve MEPİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Demir tarafından yapılabilecek işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Müdür Bozkurt, "Son dönemlerde herkesin bildiği üzere İŞKUR İl Müdürlükleri iş gücü piyasasının bütün aktörlerinin ihtiyaçlarına uygun hizmet vermek amacıyla birçok istihdam hizmetlerini güncellemiştir. İş ve meslek danışmanlığı yapılanmasıyla, her iş arayana ve her işverene bir danışman atanmıştır. Hizmetlerin sadece işverenlere, iş arayanlara yönelik değil insan kaynakları alanında çalışanlara,üniversitede okuyan hatta örgün eğitim sisteminde okuyan öğrencilere kadar hizmet verilmesi şeklinde genişlediğine şahit oluyoruz" dedi. Yapılacak işbirliğinin Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği üyelerinin eleman bulamama sorununu ve teşvikleri yakından takip etmeleri açısından önemli olduğunu belirten Bozkurt, "İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü ile MEPİAD arasında gerçekleştirilecek işbirlikleri Derneğe üye işverenleri bilinçlendirme noktasında büyük önem taşıyor. İŞKUR'un istihdama yönelik sağladığı birçok teşvik paketleri var ve bu teşviklerden tüm işverenlerin haberdar olması gerekiyor. Yapacağımız işbirliklerinin hem işverenlere, hem de işsiz vatandaşlarımıza etkisi büyük olacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER