için kaldı

"Güvenli bölgede gizlenmiş YPG’liler olabilir"

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı harekâtı kapsamında ABD’nin, terörist unsurların güvenli bölgeden çekildiği bilgisini ilettiğini belirterek, “Büyük ölçüde buradan YPG’li teröristlerin çıktığını fakat uyuyan, gizli, saklı gizlenmiş olabileceğini de değerlendiriyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
"Güvenli bölgede gizlenmiş YPG’liler olabilir"

Bakanlık bütçesinin ele alındığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki gün milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Akar, özetle şunları söyledi:

“Barış Pınarı harekâtı devam ederken, 17 Ekim’de ABD ile PKK/PYD-YPG terör örgütünün 120 saat içinde 30 kilometre güneye çekilmesi, terör unsurlarına ait tüm tahkimat ve tünellerin imha edilmesi, ağır silahların toplanması ve sahanın tüm kontrolünün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verilmesi konusunda mutabakat sağlandı. 120 saatlik sürede birliklerimize karşı 48 kez taciz gerçekleştirilmiş, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 8 personelimiz ise yaralanmıştır. Bu tacizlere meşru müdafaa hakkı kapsamında karşılık verilmiştir.

Sürenin sonunda ABD yetkilileri tarafından söz konusu bölgeden terörist unsurların çekildiği bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Fakat bu teyit edilememiştir. Bu bir beyandır, teyit çalışmaları devam etmektedir. Şu anda büyük ölçüde YPG’li teröristlerin çıktığını, fakat uyuyan, gizli, saklı gizlenmiş olabileceğini de değerlendiriyoruz. Buna göre tedbirlerimizi aldık. Nitekim geçtiğimiz günlerde iki kez bombalı araç patlamak suretiyle bu düşüncemiz gerçekleşmiştir. Şu anda bizim yol kontrollerimizle olsa dahi teröristlerin bölge içinde hareketleri son derece sınırlanmıştır. Fakat hem doğusunda hem batısında ciddi şekilde bu tacizler devam etmektedir. Bunu da Ruslarla görüşmek suretiyle sonlandırmaya çalışıyoruz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER