Denizli şehidini alkışlar ve gözyaşlarıyla uğurladı

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde komando er olarak vatani görevini tamamlayıp tezkeresini aldıktan sonra, memleketine gitmek üzere bindiği helikopterde PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit olan 21 yaşındaki Doğan Acar, memleketi Denizli'de 5 bin kişinin katılydığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı cenaze töreninde şehidin ağabeyi Şahin Acar...

F5HABER F5HABER
Denizli şehidini alkışlar ve gözyaşlarıyla uğurladı

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde komando er olarak vatani görevini tamamlayıp tezkeresini aldıktan sonra, memleketine gitmek üzere bindiği helikopterde PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit olan 21 yaşındaki Doğan Acar, memleketi Denizli'de 5 bin kişinin katılydığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı cenaze töreninde şehidin ağabeyi Şahin Acar, kardeşinin tabutuna dokunarak "Ağlamayın, kimseyi sevindirmeyin. Hiç kimse senin gibi kahraman olamaz. Kimse senin gibi kendini kurşunun önüne atmaz" dedi.

Beytüşşebap'taki 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nda görev yapıp, terhis olan ve izne giden askerleri Beytüşşebap'tan Şırnak'a götürmek üzere havalanan Sikorsky helikoptere, roketatar, uçaksavar ve uzun namlulu silahlara saldırıda şehit olan er Doğan Acar'ın cenazesi, dün Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından askeri uçakla Denizli'ye getirildi.

Askeri törenle karşılanan şehit erin cenazesi, daha sonra ambulansla, Denizli 11 Motorlu Piyade Tugayı Askeri Hastanesi'ne götürüldü. Gece, burada kalan şehidin cenazesi, bugün öğlende 100 araçlık konvoyla Pamukkale İlçesi'ne bağlı Akhan Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Cenaze evin önüne geldiğinde gözyaşları sel olurken, şehidin yakınları ve toplanan yaklaşık 5 bin kişilik kalabalık terörü lanetleyen sloganlar attı.

Şehidin babası Mehmet Acar, annesi Fatma Acar ve diğer yakınları cenaze aracındaki tabuta sarılıp, gözyaşı döktü. Şehit ailesi ve yakınlarının ağıtları yürekleri burktu. İzdiham nedeniyle izdihamda fenalaşan anne Fatma Acar, buradan uzaklaştırılıp, evinin yakınındaki bir yere götürüldü. Şehit er için hep birlikte dua edildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de şehit erin evine gelerek, babası Mehmet Acar'a başsağlığı diledi.

Şehit er Doğan Aca'ın bayrağa sarılı tabutu, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'PKK mecliste' sloganları ve alkışlar arasında 5 kilometre uzaklıktaki Akhan Mezarlığı'na götürüldü. Şehit er için mezarlıkta düzenlenen törene, Bakan Nihat Zeybekci'nin yanı sıra Ak Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel, CHP Denizli milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Kazım Arslan, MHP Denizli milletvekili Emin Haluk Ayhan, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti'li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun ile çok sayıda protokol üyesi ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

SİLAH ARKADAŞLARI DA CENAZEYE KATILDI

Şehidin cenazesine aynı birlikte görev yapıp, bir hafta önce terhis olan asker arkadaşları Afyonkarahisarlı Sadık Keskin ve Amasyalı İsa Yeşilırmak da katıldı. Bir yıl birlikte görev yapıp, acı, tatlı günler geçirdikleri asker arkadaşları, şehit er Doğan Acar'a son görevlerini cenazesine katılarak yerine getirdi. Silah arkadaşları, cenazede şehit er ile birlikte görev yaptıkları askeri birlikte hazırlattıkları, sırtında adı yazan ve askerliğin bittiğini gösteren 'teskere" tişörtlerinden giydi.

Mezarlıktaki törende de yakınları şehit Doğan Acar'ın tabutuna sarılıp, gözyaşı döktü. Şehit erin ağabeyi Şahin Acar, kardeşinin tabutuna dokunup, "Ağlamayın, kimseyi sevindirmeyin. Hiç kimse senin gibi kahraman olamaz. Kimse senin gibi kendini kurşunun önüne atmaz" dedi.

(DHA - Osman Nuri BOYACI - Ramazan ÇETİN)
SONRAKİ HABER