Şehit Ceylan ile Bıçakcı son yolculuğuna uğurlandı

Şemdinli'de düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Ceylan ile Uzman Erbaş Bıçakcı'nın cenazeleri, memleketlerinde toprağa verildi.

F5HABER F5HABER
Şehit Ceylan ile Bıçakcı son yolculuğuna uğurlandı

TOKAT/KAHRAMANMARAŞ (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu  şehit olan AstsubayKenan Ceylan ile Uzman Erbaş Ahmet Bıçakcı'nın cenazeleri toprağa verildi.

Şehit Astsubay Ceylan Türk bayrağına sarılı naaşı, Zile Devlet Hastanesi morgundan alınarak Zile Belediyesine ait cenaze aracıyla ilçedeki cemevine getirildi.

Zile Cezaevi'nde bulunan şehidin babası Tekin Ceylan, jandarmalar eşliğinde oğlunun cenaze törenine katıldı. Baba Ceylan, anne Güner ve çocukları Ebru ile Kemal, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 

Şehidin naaşı, cemevinde kılınan cenaze namazının ardından Zile Kaymakamlığı önüne getirildi. 

Baba Ceylan, burada, "Bize bu acıyı yaşatanlar da bir gün bu acıyı yaşarlar" dedi. 

Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Ahmet Erdem'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Kızılca köyünde toprağa verildi.

Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Tokat Valisi Cevdet Can, Garnizon Komutanı Albay Adnan Arslan, AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

-Bıçakçı'nın cenazesi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi

Şehit Uzman Erbaş Ahmet Bıçakcı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Andırın Devlet Hastanesi morgundan alınarak baba evine götürüldü. Burada baba Hüseyin ve anne Meryem Bıçakcı ile diğer yakınları tabutun başında gözyaşı döktü. Bıçakcı'nın naaşı daha sonra törenin düzenleneceği Merkez Camisi'ne getirildi.

Törene katılan protokol üyeleri, şehidin babası Hüseyin Bıçakcı'ya taziyelerini iletti. 

Şehit Bıçakcı'nın naaşı, cenaze namazının ardından bir süre askerlerin omzunda taşınarak,  Andırın Asri Mezarlığı'na getirilip defnedildi. 

Cenazeye, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Hatay 39'uncu Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Burç Pekin, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Veysi Kaynak, Mehmet Uğur Dilipak ile MHP Milletvekili Sefer Aycan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SONRAKİ HABER