için kaldı

DGS sonuçları ne zaman açıklanıyor? Tarih belli mi?

2 yıllık üniversite okuyan ya da yükselokuldan mezun olan adaylar 30 Haziran'da kendileri için kritik olan Dikey Geçiş Sınavı'na girdiler. bugün itibarıyla sınavın üzerinden 24 gün geçti. Adaylar heyecanla sonuçlara ulaşmak istiyor. Yöneltilen soru ise "DGS sonuçları ne zaman açıklanıyor?" şeklinde...

POSTA POSTA
DGS sonuçları ne zaman açıklanıyor? Tarih belli mi?

Dikey Geçiş Sınavı ile lisans eğitimi almak isteyen adaylar 30 Temmuz'da sınava girmişti. Soru ve cevaplar açıklanmış gözler sonuçlara çevrilmişti. Aradan 24 gün geçmesine rağmen sonuçlar açıklanmış değil. ÖSYM'nin takviminde sonuç tarihi ise belli... Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 25 Temmuz'da açıklanacak. Geçen yılki süreç baz alındığında tercihlerin ise 17 Ağustos'ta başlaması bekleniyor.

DGS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

DGS puanları adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

DGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeler ise adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak.

DGS’DE DERS MUAFİYETİ NASIL OLACAK?

Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenecek. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER